Που θα βρείτε τα λεφτά; σας τα φάγαμε! (κάνοντας τη ξεφτίλα, γαργάρα)

Απατεωνίσκοι ελαφρά τη καρδία.
Πιο εύκολοι – ακόμα πιο εύκολοι στα ψέματα, όσον παίρνουν οι ημέρες και τα έργα τους έναν – έναν αρπάζουν τους πολίτες – που σε πονεί και που σε σφάζει.
Βγήκε μετά τη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ το δίδυμο των Υποτελών τε και Ανδρεικέλων κι άφησε να εννοηθεί ότι τα δύο συνεταιράκια έθεσαν προς συζήτησιν στη Γερμανίδα Καγκελάριο το θέμα του Αναγκαστικού Δανείου και των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων.
Μάλιστα, εύχαρις ο πιο θρασύς, ο αλλαλάζων αλαζών κ. Βενιζέλος, το προχώρησε το
πράγμα διοχετεύοντας στον Τύπο και την αντίδραση της κυρίας Μέρκελ, εμφανίζοντάς την να λέει ότι με το θέμα πρόκειται να ασχοληθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών οσονούπω. Τρίχες! Πριν αλέκτορα φωνήσαι κι ενώ η κυρία Μέρκελ έκανε τουρισμό στη γειτονική και τρόπον τινά συμπάσχουσα Ιταλία, μας ήρθε απ’ το Βερολίνο
μια διαψευσάρα των λεγομένων των δύο «δικών μας», άλλο πράγμα! Μια διάψευση ανηλεής και ταυτοχρόνως ιταμή, στο ύφος εκείνων που έχουν κουρασθεί με τα καμώματα των μπιστικών τους. Όχι δεν συζήτησε τέτοια πράγματα η Καγκελάριος, ούτε προβλέπεται η οποιαδήποτε διαδικασία μεταξύ υπουργών Εξωτερικών για ένα θέμα που έχει κλείσει.
Ποιά η αντίδραση των «δικών μας» στη γερμανική διάψευση; Μόκο!
Αντί να ανοίξει η γη να τους καταπιεί, για μιαν ακόμα φορά έκαναν την ξεφτίλα ,γαργάρα! Πιάστηκαν για μιαν ακόμα φορά να ψεύδονται – μάλιστα για ένα θέμα κρίσιμο εις ό, τι αφορά την τιμή και το μέλλον του τόπου – κι αυτοί, συνηθισμένοι πλέον στις αθλιότητές τους, περιμένουν απλώς να περάσουν λίγες μέρες και το άγος να ξεχασθεί – παχύδερμα καθώς έχουν αποδειχθεί, δεν νοιάζονται.
Μάλιστα δεν νοιάζονται πλέον με έναν τρόπο άκρως κυνικό, στυγερό και ηλίθιο. Διότι όταν έλεγαν ψέματα, ήξεραν ότι θα αποκαλυφθούν κι όμως τα είπαν!!
Φαίνονται σαν να βασίζονται πλέον μόνον στον στημένον επικοινωνιακό κόσμο γύρω τους – όπως των φερεφώνων – δημοσιογράφων που δεν τόλμησαν να ρωτήσουν περί του εν λόγω θέματος την κυρία Καγκελάριο στη συνέντευξη Τύπου . Φαίνεται να βασίζονται
πλέον μόνον στα ψέματα και την παραχάραξη, όπως εκείνη που βάφτισε τα επιτυχή μέτρα λιτότητας στα οποία αναφέρθηκε η κυρία Μέρκελ σε μέτρα ανάπτυξης.
Αυτά τα σοβαροφανή ανδρείκελα ψεύδονται πλέον με ρυθμούς πολυβόλου. Ψεύδονται για το τρίτο Μνημόνιο που τάχα ξορκίζουν, ψεύδονται για μιαν έξοδο στις αγορές στημένη κι επιβλαβή, ψεύδονται για εφαρμοστικούς νόμους που έχουν ήδη προσυμφωνηθεί, ψεύδονται ακόμα και για τα ψίχουλα που μοιράζουν από το επίσης ψευδές πρωτογενές πλεόνασμα.
Ψεύδονται, αλληλοϋβρίζονται (Μαυρογιαλούρο αποκάλεσε τον κ. Σαμαρά ο κ. Βενιζέλος), αλληλοϋπονομεύονται και πιάνονται ο ένας απ’ τα μαλλιά του άλλου, πνίγοντας τη χώρα στη σκλαβιά, την ανημποριά και τη μιζέρια. Αυτό το δίδυμο της παρακμής που ήδη κοκορεύεται πάνω στους προεκλογικούς εξώστες για ηράκλειους άθλους, έναν μόνον έχει κατορθώσει, αυτόν με την κόπρο του Αυγείου στο ανάποδο: έχουν γεμίσει τη χώρα με όζουσα δυστυχία και ζόφο έως θανάτου.
«Ο άνθρωπος στον άνθρωπο, λύκος» έλεγαν οι Λατίνοι όταν διαπίστωναν με απελπισία, τί μπορούν οι ισχυρότεροι, σε μια κοινωνία, σε ένα σπίτι, παντού, να καταφέρουν εναντίον των ασθενέστερων, αλλά η λυκοσυμμαχία αυτών των δύο ξεπερνά το μέτρο της κατά συνθήκην αθλιότητος, διότι πρόκειται περί λυκοσσυμαχίας υπόδουλων. Ανδρείκλεων. Κι ως γνωστόν ο σμπίρος είναι χειρότερος απ’ τον κάπο κι ο κάπο βασιλικώτερος του βασιλέως απ’ τον βασανιστή.
Έχουν λίγες μέρες μπροστά τους. Ως τις εκλογές. Και ως τότε θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην εκμετρήσουν το ζην – το πολιτικό ζην. Προκειμένου να μη λογοδοτήσουν γιατί έφαγαν μισθούς και συντάξεις. Γιατί αφάνισαν τις μικροεπιχειρήσεις και τα μαγαζιά. Γιατί φορολόγησαν έως παράλυσης. Γιατί και με ποιό δικαίωμα στράφηκαν εναντίον της αξιοπρέπειας των πολιτών βρίζοντας τον λαό για λαϊκιστή, τεμπέλη και διεφθαρμένο. Γιατί ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα λες και τη βρήκαν χωράφι απ’ τον πατέρα τους. Γιατί παρέλαβαν χώρα και παραδίδουν προτεκτοράτο.
Είπαν πολλά ψέματα κι έκαναν πολλά εγκλήματα.
Και συνεχίζουν και τα ψέματα και τα εγκλήματα.
Διότι μέσα στην κρίση που πολλοί επτώχευσαν και επείνασαν, οι Δυνατοί συνεχίζουν να πλουτίζουν. Ρημαδιό και άδεια ταμεία θα αφήσουν πίσω τους, χάνοντας τις εκλογές, σε όσους τους διαδεχθούν, οι ολετήρες. Κι αυτό είναι το τελευταίο τους όπλο: να προσπαθήσουν να μας τρομοκρατήσουν με τα αποτελέσματα του έργου τους.
Οι ίδιοι να μπορούν να διαχειριστούν τη σκλαβιά, αλλά ουδείς άλλος να μπορεί να διαχειριστεί την ελευθερία.
Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί. Κι έχει πάνω του χαραγμένη τη νεκροκεφαλή, όπως τα συνεταιράκια του Μπαλτάκου έχουν χαραγμένον στο μυαλό τους τον αγκυλωτό σταυρό. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι η Ελλάδα. Καμμιά χώρα δεν μπορεί...

ΣΤΑΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.