Τα "βαλσαμωμένα πουλιά" του τοπικού συμβουλίου Λουτρακίου, καταστρέφουν τον συγκοινωνιακό ιστό, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους.

Η λειτουργία και οι πρακτικές του Κώστα Λογοθέτη ως δήμαρχος σε σχέση με το τοπικό συμβούλιο, υπήρξε ο ορισμός της παραβατικότητας και της αυθαιρεσίας, και αποτελεί εικόνα των προτύπων δημόσιας διοίκησης που επέλεξε ο ίδιος ο δήμαρχος για τη θητεία του. 
Είναι γνωστό σε όλους ότι το τοπικό συμβούλιο Λουτρακίου-Περαχώρας, στο πρώτο μισό της θητείας του, λειτούργησε με υψηλά πρότυπα, παράγοντας σημαντικό έργο, εκπονώντας εμπεριστατωμένες
μελέτες και σημαντικές αποφάσεις για το τόπο.
Έκτοτε, και αφού ο Κώστας Λογοθέτης έκανε τα πάντα για να απαξιώσει τους πρώην πρόεδρο και αντιπρόεδρο, φτάνοντας στο σημείο να λειτουργεί εντελώς παραβατικά και παράνομα, αναφορικά με τις αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου, το τοπικό συμβούλιο έγινε ένα συνοθύλευμα από άτομα που αρέσκονται να λένε ότι είναι δημοτικοί σύμβουλοι του τοπικού συμβουλίου, μην έχοντας επιδείξει ούτε μισή ώρα ενασχόλησης (εκτός από την παρουσία τους στο συμβούλιο).
Έτσι ως άλλα "βαλσαμωμένα πουλιά" λειτουργούσαν για να δίνουν άδειες λειτουργίας και μουσικής, ενώ κάποιοι λειτουργούσαν ως πειθήνιο όχημα του δημάρχου Κ. Λογοθέτη σε αποφάσεις όπως η Νεραϊδοχώρα και άλλες αντίστοιχες.
Και φτάσαμε προχθές όπου στην τελευταία συνεδρίαση -η οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι παραβατική αφού έγινε με περιφορά, λες και ήταν ο επιτάφιος-, τα μέλη του συμβουλίου κλήθηκαν να πάρουν απόφαση σε αίτημα για την λειτουργία τουριστικού τρένου στο κέντρο της πόλης.
Θα μου πείτε, καλό είναι να υπάρχει κάτι τέτοιο. Ναι αλλά πως;
Η άδεια, αφορά ένα τρενάκι ΔΕΚΑΟΚΤΩ μέτρων. Ναι 18 μέτρων, ήτοι ίσο με σχεδόν 5 αυτοκίνητα στη σειρά. Για να καταλάβετε, μια νταλίκα με ρυμουλκούμενο, είναι 20 μέτρα.
Φανταστείτε ένα τρενάκι μεγέθους 5 αυτοκινήτων, να κυκλοφορεί το καλοκαίρι στο κεντρικό δρόμο συνεχώς, όταν η κίνηση ακόμη και με μηχανάκι είναι δύσκολη στον πολυπαθή κεντρικό ιστό του Λουτρακίου.
Το ακόμη χειρότερο για τους "πρόθυμους" συμβούλους / βαλσαμωμένα πουλιά του τοπικού που υπερψήφισαν το αίτημα, που εγείρει ερωτήματα και δημιουργεί εύλογες απορίες, είναι ότι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Γιώργος Ζόγκας διατηρεί επιφυλάξεις στην έρευνα του, ενώ δεν υπάρχει καν συγκοινωνιακή μελέτη για μια τέτοια απόφαση. 
Επίσης, και παρά τις παραινέσεις του πρώην προέδρου Γιώργου Μπάκου, το θέμα δεν τέθηκε σε διαβούλευση όπως θα έπρεπε, ζητώντας την γνωμάτευση των ξενοδόχων, των αυτοκινητιστών, του LTO και των εμπόρων, οι οποίοι σίγουρα έχουν άποψη και θέση.
Αφήστε που η εν λόγω απόφαση αντίκειται σε προηγούμενες προτάσεις και αποφάσεις του ίδιου του συμβουλίου.
Παρόλα αυτά 4 σύμβουλοι του Κώστα Λογοθέτη, γνωστοί για την μηδενική τους συνεισφορά, αλλά πιστοί για διάφορους λόγους στον δήμαρχο, υπερψήφισαν το αίτημα. Ο ένας μάλιστα, ψήφισε ναι επειδή ο Μπάκος, ο Μαρίνης, η πρόεδρος Κάχρου-Λογοθέτη και η Κουρούκλη ψήφισαν αρνητικά, δηλώνοντας ότι "αφού αυτοί ψήφισαν όχι, θα ψηφίσω ναι. Για τόση υπευθυνότητα και σοβαρότητα μιλάμε. Οι άνθρωποι του Κώστα Λογοθέτη, αποδεικνύουν συνεχώς πόσο επικίνδυνοι είναι για το τόπο.

Παράλληλα εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την σκοπιμότητα των 2 συμβούλων της αντιπολίτευσης των συνδυασμών Π. Παύλου και Γ. Πετρίτση, οι οποίες -μάλιστα η μια όπως δήλωσε κατόπιν επικοινωνίας με τον Π. Παύλου- ψήφισαν υπέρ του αιτήματος, αγνοώντας παντελώς την μη ύπαρξη μελέτης, και την επιφύλαξη της υπηρεσίας. Για τον έτερο σύμβουλο του Γκιώνη, Παντελέου (λέγε με κωλοτούμπα), δεν χρειάζεται να πούμε καν ότι είπε ναι, πιστός στο νέο του αφεντικό.
Ας ελπίσουμε ότι εάν προλάβει και έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, οι επικεφαλής των συνδυασμών και οι δημοτικοί σύμβουλοι, θα επιδείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και θα ζητήσουν μελέτη πριν την όποια απόφαση, ή θα ζητήσουν την εμπεριστατωμένη άποψη των υπηρεσιών του δήμου. 
Άλλωστε η απόφαση δεν μπορεί να σταθεί με τον τρόπο που "συνεδρίασαν" για να αποφασίσουν...

6 σχόλια:

  1. Κε Πρώην Πρόεδρε κάνετε μια σημαντική άλλα ουσιώδη παράλειψη!!! Πρέπει να πείτε ονομαστικά ποιοι από τους σύμβουλους ψηφίσαν ναι και ποιοι όχι!! Από οτι ξέρω οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και η ψήφος το ίδιο. Γιατί τους καλύπτεται τα ονόματα?? Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει! Ποιος είναι ο Πρόεδρος τώρα? Τι ψήφισε? Αύριο θα έχουμε εκλογές....μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιοι...Απαράδεκτη η Δημοτική Αρχή με τον τρόπο που λειτουργεί....μου θυμίζει το ναι σε όλα των μνημονιακων βουλευτών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι ο Παύλου - Λογοθέτης??? Και στο τοπικό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρος του συμβουλίου είναι η Μαρία Κάχρου, η οποία όπως γράφει το άρθρο ψήφισε όχι. Αυτοί που ψήφισαν θετικά ήταν τα βαλσαμωμένα πουλιά Χαβδούλας (το τσιράκι του Τσάνα), οι "Διονυσιακοί" Τάκης Κανάκης και Θαν. Φόρτης, και ο Νίκος Θυμής (όλως περιέργως όλοι από το χωριό του Κώστα). Επίσης όχι ψήφισε η Σοφία Λογοθέτη του Πετρίτση (περίεργο), η Στεφανία Φιλιάνδρα του Παύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάθος, ο Θυμής δεν το ψήφισε, αλλά το ψήφισε ο Παντελέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεώργιε, καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο όλοι σας παραβλέπετε να αναφερθείτε στις όποιες "δημοκρατικές" διαβουλεύσεις επικαλείστε, για τα θέματα που αφορούν τον Δήμο, τεχνηέντως ή όχι ! στον μεγαλύτερο και ίσο με το σύνολο των υπολοίπων Κλάδων κλάδο της ΕΣΤΙΑΣΗΣ< ως κοινωνικό εταίρο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα ψάχνετε όλοι την ψήφο τους στις εκλογές. Ας είστε λίγο προσεκτικοί και ταπεινοί με την δομή του επιχειρηματικού δυναμικού του Δήμου!!! Χρήστος Ντούσικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο, ας είναι προσεκτικοί αυτοί που ασχολούνται με το δήμο και διαμορφώνουν τις προσκλήσεις, αφήνοντας την διαβούλευση έξω από τις προτάσεις και αποφάσεις. Αυτό ακριβώς αναφέρει και το άρθρο. Προφανώς κατανοείς ότι εκ παραδρομής δεν αναφέρονται οι εκπρόσωποι της εστίασης, και συμφωνώ μαζί σου ότι είναι όχι μόνο ισότιμος, αλλά κυρίαρχος εταίρος στα δρώμενα του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.