Αμερικανοί ερευνητές παρήγαγαν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό

Με γνώμονα την οικονομία και την οικολογική διαχείριση σχεδιάζεται πλέον ο ανεφοδιασμός του στόλου των ΗΠΑ.
Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να παράγουν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό.
Οι επιστήμονες στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το πολεμικό Ναυτικό, έχουν αναπτύξει με επιτυχία τρόπος να μετατρέψουν το θαλασσινό νερό σε καύσιμα εισάγοντας μια δυνητικά επαναστατική εξέλιξη.
Ερευνητές από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο (NRL), ανέπτυξαν την τεχνολογία για την εξαγωγή
του διοξειδίου του άνθρακα από το θαλασσινό νερό, ενώ ταυτόχρονα παράγουν υδρογόνο και στη συνέχεια μετατρέπονται τα αέρια αυτά σε υγρά καύσιμα υδρογονανθράκων.
Το σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να κρατήσει αρκετές μέρες στη θάλασσα τα πλοία χωρίς ανεφοδιασμό, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο που δαπανάται στις αποστολές.
Επί του παρόντος, τα περισσότερα από τα σκάφη του Ναυτικού βασίζονται εξ ολοκλήρου στο πετρέλαιο, με εξαίρεση ορισμένα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια που χρησιμοποιούνπυρηνική πρόωση, όπως αναφέρει η International Business Times.
Η αντικατάσταση καυσίμων με θαλασσινό νερό λοιπόν θα αποτελέσει μία πραγματικά πρωτοποριακή μέθοδο.
Όπως εξηγεί ο Αντιναύαρχος Φιλίπ Κουλόμ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Agence – France Presse: «για εμάς στο ναυτικό ο ανεφοδιασμός είναι δύσκολη διαδικασία, αφού δεν μπορούμε να πάμε σε βενζινάδικο για καύσιμα.
Αντίθετα το βενζινάδικο έρχεται σε εμάς με τη μορφή πετρελαιοφόρου πλοίου για ανεφοδιασμό. Αναπτύσσοντας μία μεταβαλλόμενη τεχνολογία όπως αυτή, πραγματικά επαναπροσδιορίζει τον τρόπο εφοδιασμού των πλοίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.