Πώς να βγείτε στη σύνταξη στα 55 (πίνακες)

Τέσσερα παράθυρα που μειώνουν έως και 3 έτη τον χρόνο ασφάλισης για σύνταξη και ανάλογα με την περίπτωση μπορούν να κατεβάσουν και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μπορούν να αξιοποιήσουν οι ασφαλισμένοι στα Ταμεία των μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, και τράπεζες) και κυρίως οι γυναίκες.
Τα παράθυρα για έξοδο στη σύνταξη με μπόνους έως και 3 χρόνια ασφάλισης είναι:
1. Ο χρόνος ανεργίας (200 ή 300 μέρες ανάλογα
με το αν επιλέγονται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, που ισχύουν ως το 2010 ή από 1/1/2011 και μετά).
2. Ο χρόνος ασθένειας (200 ή 300 μέρες ανάλογα με το αν επιλέγονται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, που ισχύουν ως το 2010 ή από 1/1/2011 και μετά).
3. Η άδεια για τις μητέρες πριν και μετά τον τοκετό (119 μέρες για κάθε παιδί στο ΙΚΑ και πέντε μήνες στο Δημόσιο).
4. Η 6μηνη ειδική άδεια μητρότητας (150 μέρες) για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ, όπως και η άδεια των 9 μηνών για τις ασφαλισμένες στο Δημόσιο αλλά και για ορισμένες ΔΕΚΟ.
Όλοι οι παραπάνω χρόνοι είναι συντάξιμοι, δηλαδή προσμετρώνται και προστίθενται στα χρόνια ασφάλισης που έχουν οι ασφαλισμένοι από πραγματική εργασία.
 Δείτε τον σχετικό πίνακα:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.