ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ! S&P: Όλο το ΤΧΣ πρέπει να παει στις τράπεζες!

Με βόμβα μεγατόνων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ισοδυναμεί η έκθεση της S&P για την ελληνική οικονομία, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια του ΤΧΣ για το χρέος καθώς οι τράπεζες θα χρειαστούν τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα 11,5 δισ. που διαθέτει.
Η διαπίστωση αυτή της S&P έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από τα stress tests

και οι οποίες είναι 6,8 δισ. 
Το κεφαλαιακό κενό όμως των τραπεζών προσδιορίστηκε μονομερώς από την κυβέρνηση,
εκμεταλλευόμενη τη σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ για τη μεθοδολογία των ασκήσεων –όχι για το αποτέλεσμα-, ενώ το ΔΝΤ διαφωνούσε.

Η έκθεση της S&P τη στιγμή μάλιστα που έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης και οι τράπεζες δοκιμάζουν τα «νερά» των αγορών, δυναμιτίζει το εν γένει θετικό κλίμα.
Οι διεθνείς επενδυτές γνωρίζουν βέβαια καλά ότι το κεφαλαιακό κενό των ελληνικών τραπεζών είναι μεγαλύτερο απ αυτό που εντόπισε η BlackRock αλλά φαίνονταν έτοιμοι να αποδεχθούν τα business plans και τα capital action plans σύμφωνα με τα οποία μεγάλο μέρος των αναγκών θα καλυφθεί σταδιακά από τη βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας, την πώληση θυγατρικών και τα κέρδη από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων.
Οι αναλυτές της S&P δεν φαίνεται όμως να πείθονται, ούτε από την έκθεση της BlackRock, ούτε από τα business plans και εκτιμούν ότι θα υπάρξει και Τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών.
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.