Χώρες προς πώληση - Countries for sale?

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της ActionAid για τη Μοζαμβίκη
Eίμαστε στο 2014 και είναι σα να μην άλλαξε τίποτα: Οι πλούσιες χώρες εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τις φτωχές. Ιδιαίτερα της Αφρικής. 
Κι επειδή πράγματι είναι σα να μην άλλαξε τίποτα, κάποιοι εξακολουθούν να αντιστέκονται. 
Μια τέτοια ιστορία, ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο στη Μοζαμβίκη, θα προβάλει η ActionAid στις 3/4 με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Γυρισμένο σε μία από τις πιο όμορφες χώρες της Αφρικής, τη Μοζαμβίκη, το ντοκιμαντέρ «Countries
for sale?» καταγράφει τις προσπάθειες των ανθρώπων να κρατήσουν τη γη τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες που συνεργάζονται με την τοπική κυβέρνηση για να αποκτήσουν ξένη γη με ελάχιστα χρήματα. 
Μετά την προβολή, δύο από τους πρωταγωνιστές, ακτιβιστές από τη Μοζαμβίκη που έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες εταιρείες για να υπερασπιστούν τη γη τους, θα απαντήσουν σε ερωτήματα. Θα μάθουμε πώς και γιατί οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταστρέφουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ενώ Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές μιλούν στην κάμερα δίνοντας τη δική τους οπτική για ένα θέμα που ελάχιστοι γνωρίζουν στην Ευρώπη.

Η παραγωγή του «Countries for sale?» είναι της Whatever Productions και η σκηνοθεσία του Γιώργου Γκιουλή. Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 3 Απριλίου στις 20.15 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, Συγγρού 106, κοντά στο μετρό Συγγρού-Φιξ.

Η είσοδος είναι δωρεάν (για κράτηση θέσεων τηλεφωνήστε στο 801 119 00800).

athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.