Η πλήρης κατάρρευση της ΝΔ στον ΔΣΑ, δείχνει τι θα συμβεί τον Μάϊο.

Στα 30 τελευταία χρόνια, τα 20 περίπου από αυτά, την προεδρία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών την είχε η ΝΔ. Στα υπόλοιπα περίπου 10 χρόνια προήδρευσαν οι Φ. Κουβέλης, Δ. Παππάς και Α. Ρουπακιώτης. Τα τελευταία δε 12 συνεχόμενα χρόνια, δηλαδή από το 2002, την προεδρία του ΔΣΑ την είχε σταθερά η ΝΔ.
Σε όλα τα προηγούμενα 30 χρόνια, ακόμα και όταν η ΝΔ έχασε για τρεις φορές το ΔΣΑ, τον έχασε για ελάχιστους ψήφους. 
Αυτό όμως που έπαθε χθες, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με λόγια. Απλά θα σημειώσουμε ότι πρώτη φορά υποψήφιος πρόεδρος έλαβε λιγότερους ψήφους στον δεύτερο γύρο, από όσους είχε λάβει στον πρώτο γύρο. 
Συγκεκριμένα την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Αδαμόπουλος είχε λάβει 2.600 ψήφους και προχθές
έλαβε 2.388 ψήφους. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Β. Αλεξανδρής, ο οποίος στηρίχθηκε από όλη την Κεντροαριστερά και όλους τους αντιμνημονιακούς. Αποτέλεσμα ήταν το συντριπτικό 70,67% – 29,33% σε βάρος της ΝΔ, παρά την κινητοποίηση που έκανε η τελευταία.
Με βάση αυτό που συνέβη στον ΔΣΑ διακινδυνεύουμε μια πρόβλεψη για το τι θα επακολουθήσει στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκείνο λοιπόν που προβλέπουμε είναι ότι όπου οι εκπρόσωποι της ΝΔ πάνε στον β΄ γύρο με αντίπαλο εκπρόσωπο της Κεντροαριστεράς, η ΝΔ θα συντριβεί.
ΥΓ. Να σημειωθεί ότι η αποχή μαζί με τα λευκά και τα άκυρα ανήλθε στο εξωπραγματικό 62,08%. Όπως όμως έχουμε πει, ακόμα και ένας δικηγόρος να ψήφιζε, το συνδικαλιστικό όργανο θα παρέμενε ισχυρό στη θέση του. Έτσι είναι φτιαγμένοι οι θεσμοί στην Ελλάδα. Ενδιαφέρονται μόνο για τους κομματικούς πελάτες και όχι για τους διαφωνούντες με το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.