Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στο Βουλή με την άρνηση της πρότασης μομφής.

- Λίγο πριν τις 21:30 έφτασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός
- Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στη Βουλή κατά τη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου
- Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Πρεδρείου της Βουλής θα συζητηθεί αύριο
- Για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
- Βενιζέλος: Ο Τσίπρας νομίζει ότι βρέχει αλλά ο Μεϊμάρακης τον έφτυσε
- Δείτε ΒΙΝΤΕΟ απ΄όσα έγιναν στη Βουλή
- Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που συνεχίζεται

Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε στη Βουλή μετά την αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η πρόταση μομφής απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ύστερα από σχετικό αίτημα της
κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι βάσει του Συντάγματος δεν επιτρέπεται να κατατεθεί όμοια πρόταση μομφής αν δεν παρέλθει εξάμηνο από την τελευταία. 
Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον όμως της κυβέρνησης και όχι υπουργού, στις 7 Νομεβρίου του 2013.
Από τη στιγμή που απορρίφθηκε λοιπόν η πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Στουρνάρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε πράξη την απειλή του και κατέθεσε νέα πρόταση δυσπιστίας αυτή τη φορά εναντίον του Προεδρείου της Βουλής, η οποία όμως θα συζητηθεί αύριο, Δευτέρα. Ο Μεϊμαράκης εμφανώς ενοχλημένος από τη δεύτερη πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Προεδρείου  του απάντησε λέγοντας "τι νομίζετε ότι θα φοβηθώ;"
Στη συνέχεια ο Βενιζέλος επικρότησε την απάντηση και την απόφαση του Προέδρου της Βουλής και με ιδιαίτερα καυστικό ύφος είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: Νομίζετε ότι βρέχει αλλά ο Μεϊμάρακης σας έφτυσε...
Αυτήν την ώρα συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με τη διεξαγωγή ονομαστική ψηφοφορίας.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και μαζί με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα αποχώρησε από τη Βουλή. Θα επιστρέψει όμως κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
«Η κυβέρνηση απέρριψε τη δυνατότητα να συζητηθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ . Στουρνάρα και αυτό ενώ η κυβέρνηση την είχε αποδεχθεί για να ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση, στη συνέχεια υπαναχώρησε επικαλούμενη σειρά νομικίστικων επιχειρημάτων. Δεν λογαριάζει το σύνταγμα, την κοινοβουλευτική διαδικασία ούτε τη δημοκρατία . Διαλύει τις επαγγελματικές τάξεις και τις εργατικές σχέσεις την ώρα που δίνει τα πάντα στις τράπεζες. Αποχωρήσαμε για να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία αλλά θα επανέλθουμε και θα λάβουμε μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία. Ο λαός καλείται να δώσει τέλος στην κυβέρνηση των εθελόδουλων στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όλα όσα έγιναν νωρίτερα στη Βουλή
Νωρίτερα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του υπουργού Οικονομικών η οποία αιφνιδίασε την κυβέρνηση και θα καθυστερούσε για τρεις ημέρες την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου κι έτσι στο Eurpgroup της Τρίτης θα πήγαινε χωρίς ψηφισμένα τα μέτρα.
Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης δήλωσε εκ μέρους της κυβένρησης πως απεδέχεται την πρόταση δυσπιστίας ως καθ' όλα νόμιμη εξαπέλυσε όμως παράλληλα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε τα βίντεο


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.