Το μεγάλο μας τσίρκο....

Απόψε όλοι οι υποψήφιοι της δημαρχίας, θα σας μιλήσουν με λόγια απλά, με εκείνα τής καρδιάς τους.
Θα προσπαθήσουν να σας πείσουν για τις προθέσεις τους τις αγαστές. Μπορεί και να κλάψουν. Περάστε να δείτε τα δάκρυά τους.
Περάστε… Ο μεγάλος μας θίασος περιφέρεται κάθε τέσσερα χρόνια με το ίδιο το έργο αλλά με άλλους πρωταγωνιστές. Με άλλους ηθοποιούς σε άλλα λόγια. Μην το χάσετε!
Επάνω στην σκηνή, ο σκηνοθέτης, τους προτίμησε εφέτος, όλους κυρίους με όψεις γλυκές, ενδεδυμένους άψογα την γνώση τής ορθής διαχείρισης των πραγμάτων, την ιδέα τής μεγαλειώδους αναστροφής των δεινών που πλήττουν δημότες και όχι μόνο.
Για πρώτη φορά! Όλες τις προηγούμενες …ομολογούσαν πως μπορεί και να έκαναν λάθος πως
μπορεί και να μην τα ήξεραν καλά!
Καμία υποκρισία κύριοι, καμία δόλια σκέψη κυρίες. Καμία εξάρτηση από την διαφθορά που ζέχνει πνευματική και ηθική κατάπτωση.
Αυτά όμως είναι γραφές λεπτές, όμοιες εκείνων των συμβολαίων και αδυνατούν να μας αγγίξουν...
Κύριοι μην το βάζετε κάτω! Εμπρός όλοι μαζί να επιλέξετε τον εκλεκτό την καρδιάς, του μυαλού και του συμφέροντός σας. Δείτε τους όλους έναν προς έναν.
Ακούστε τους κιόλας να διαγωνίζονται…

«Έχω την εμπειρία, την γνώση την θέληση. Είμαι και τίμιος.»

«Όχι, εγώ έχω την θέληση, την γνώση, την εμπειρία, την δύναμη να προσθέσω και αγαπάω την πόλη μου πιο πολύ.»

«Ναι αλλά εγώ ο τρίτος, είμαι αδοκίμαστος και έχω κάθε καλή πρόθεση, καθώς και εγώ αγαπάω και την πόλη μου και όλα όσα ξέχασαν να αγαπήσουν οι προηγούμενοι. Μαζί θα προχωρήσουμε λοιπόν, στην αναμόρφωση του δήμου ολόκληρου (λέμε και καμιά εξυπνάδα, τζάμπα είναι, σάμπως και τα προηγούμενα τι ήταν;) καθώς οφείλουμε όλοι εμείς που εκπροσωπούμε το τάδε το κόμμα να είμαστε ειλικρινείς επιτέλους με τον πολίτη ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα δυσπιστίας που έχει δημιουργηθεί… και μεταξύ μας δικαίως, γιατί ξέρετε εγώ αν και υποψήφιος, είμαι με τους πολίτες εκείνους που δεν μπορούν, που πάσχουν που… που… που… …όλοι μαζί νικητές και ηττημένοι να αναδιανέμουμε τους πόρους εκείνους που σίγουρα θα περισσέψουν από λογική εκμετάλλευση των εσόδων… μπλά, μπλά, μπλά,

Περάστε κόσμε…

Εδώ λοιπόν, μαζεμένες όλες εκείνες οι ηλιθιότητες που αφού πρέπει να λεχθούν, θα λεχθούν και εσύ αφού θέλεις να τις ακούσεις, θα τις ακούσεις, διότι εάν δεν ήθελες με κάποιο τρόπο θα απείχες τής μασκαράτας αυτής. Δεν θα απείχες;

Εδώ λοιπόν, δηλώνει παρόν το μεγάλο εργαστήρι τής υποκρισίας. Το ''σωστό'' σανίδι του μεγάλου έργου τής ζωής. Εδώ τα δάκρυα των ερπετών που τόσο σε συναρπάζουν, εδώ και το βαρύ κρίμα του κάθε νοήμονος ανθρώπου. Εδώ η ντροπή, το υψηλό κόστος της ευτέλειας και της μεγάλης κοροϊδίας. όλα εδώ στο μεγάλο μας τσίρκο, στο σανίδι της συμφοράς και της αδιαντροπιάς επάνω.

Περάστε κόσμε. Περάστε, και δείτε την παράσταση αυτή ως μία πρόβα τής άλλης, τής μεγαλύτερης εκείνης των εκλογών… Όλα τα πρωτότυπα ψεύδη σε πρώτη μετάδοση. Όλες οι χαλκευμένες εξυπνάδες δοσμένες με τον τρόπο εκείνο που μόνο η σαπίλα της συνείδησης μπορεί να προσφέρει… Κόσμε ποτέ το μαύρο δεν παρουσιάστηκε περισσότερο λευκό και ποτέ καμία κουράδα δεν είχε ταχθεί τόσο πειστικά ως χρυσός…

Λαέ.. Ιδού η μεγάλη μας κοροϊδία. Το καρναβάλι το περιούσιο. Ο πλούτος του ψεύδους του γνωστού και η λατρεία του η μεγάλη.

Περάστε κόσμε η παράσταση ξεκινά στους δρόμους με χειραψίες, στις πλατείες με κραυγές και σημαιάκια, στα μαγαζάκια με υποσχέσεις, στα σπίτια σας από τις ειδήσεις των οκτώ με απέραντα χαμόγελα και κουβέντες του βρόμικου κώλου, που διαρκούν μέχρι την ψήφο. Αμέσως μετά έρχεται η αναγκαία περισυλλογή. Η εξομολόγηση η σπουδαία. Η προβαρισμένη σοβαρότητα. Η βαθιά ηθοποιία…

Γελάς άνθρωπε; Γέλα όσο θέλεις… Μετά τις εκλογές έρχεται η ανάγκη, η υποχρέωση. Εκείνο το υπέροχο: ‘’μήπως το θέλαμε και εμείς; Η ανάγκη για την σωτηρία τής πατρίδας μας έσπρωξε… τα λόγια τα γεμάτα προσποιητή συναίσθηση που διαρκούν όσο και τα συμφέροντα, οι διαπλοκές, τα υπόγεια χαμόγελα. Παντοτινά δηλαδή!

Περάστε κύριοι και κυρίες μαζί. Όλος ο πολιτικός κόσμος μονιασμένος, στο όραμα στης θεάς Δημοκρατίας, με τα μαχαίρα στα δόντια για το αναλογούν μερίδιο των χρημάτων βεβαίως (μην απατάσθε) αλλά συνεπής στην μεγάλη διεργασία που θρέφει τον κορμό του… Περάστε να τον δείτε, να τον απολαύσετε μα κρατείστε το σάλιο σας. Κρατείστε το και στολίστε με δαύτο τον καθρέφτη σας την επόμενη των εκλογών…

Για ακόμα μία φορά!
politisg.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.