Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα....Πού θα πάει φέτος το δωδεκάρι της Ουκρανίας στην Γιουροβίζιον;

Τα πάνω κάτω έχουν φέρει στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η ανάπτυξη Ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία.
Αν και οι πολιτικοί αναλυτές αναφέρονται μόνο στις οικονομικές επιπτώσεις της εμπλοκής της Ρωσίας, είναι ολοφάνερο πως όλα γίνονται για την Γιουροβίζιον.
Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κατάφεραν να κυριαρχήσουν στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, δίνοντας 12άρια η μια στην άλλη.
Φέτος τα πράγματα αλλάζουν, αφού –με τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ανακατατάξεις που υπάρχουν- δεν είναι καθόλου
βέβαιο πια πως η Ουκρανία θα ψηφίσει το τραγούδι της Ρωσίας, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για το σε ποια χώρα θα πάει το 12άρι της Ρωσίας.
Η Ρωσία έχει το πλεονέκτημα στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αφού στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες υπάρχουν εκατομμύρια ρωσόφωνοι και ρωσόφιλοι πολίτες –που ψηφίζουν πάντα το τραγούδι της Ρωσίας- αλλά ο πρόεδρος Πούτιν φοβάται πως φέτος θα νοθευτούν οι ψήφοι, ώστε να μην καταφέρει η Ρωσία να κυριαρχήσει στη Γιουροβίζιον.
Εν τω μεταξύ, ανεβαίνει διαρκώς ο διπλωματικός πυρετός, αφού δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες διεκδικούν τις ψήφους της Ουκρανίας, της Γεωργίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και των άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, ώστε να θριαμβεύσουν στην Γιουροβίζιον.
Ευρωπαίοι διπλωμάτες οργώνουν την Ουκρανία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, με αποκλειστικό σκοπό να αποσπάσουν ψήφους για τα τραγούδια των χωρών τους στην Γιουροβίζιον.
Μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στο Κίεβο –και τις δηλώσεις του υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας-, η Ελλάδα προβάλλει σαν ένα από τα φαβορί της φετινής Γιουροβίζιον, αφού η Γιούλια Τιμοσένκο υποσχέθηκε στον Βενιζέλο πως η Ουκρανία θα δώσει το δωδεκάρι της στην Ελλάδα.




Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.