Τροπολογία – ΒΟΜΒΑ: Ελεύθερες οι απολύσεις στο Δημόσιο!

Την απόσυρση Τροπολογίας, με την οποία καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010, που απαγορεύει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων – και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή – δύο μήνες πριν την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών & Ευρωεκλογών, ζητά από την Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αλέξης Μητρόπουλος, αναφέροντας ότι, αν ψηφιστεί, θα απολυθούν στις 22 Μαρτίου 2014, όσοι υπάλληλοι τέθηκαν σε «διαθεσιμότητα» και δεν τοποθετήθηκαν σε άλλη θέση στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, η επίμαχη Τροπολογία κατατέθηκε από το Υπουργείο
Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, μέσα στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και συμπεριλήφθη σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).
Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτηρίζει την Τροπολογία «υπαλληλοκτόνα» και τονίζει πως, αν τελικά ψηφιστεί, θα γίνουν απρόσκοπτα και οι νέες «διαθεσιμότητες» 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις «που έχουν συμφωνήσει από κοινού η Τρόικα και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Παράλληλα, ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύεται ότι, το Κόμμα του θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων «που διώκονται σκληρά και βάναυσα από την Τρόικα και την Κυβέρνηση».
Η σχετική Τροπολογία, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή, καταργεί συγκεκριμένα τη διάταξη του ν.3870/2010 (Άρθρο 17), που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές, κατά το δίμηνο προ των Εκλογών (18/3-18/5/2014).
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.