Παρέλαση: Κατά τους ηγέτες, και η Δημοκρατία!…

Αύριο θα γιορτάσουμε το ξεκίνημα της επανάστασης που κάναμε εναντίων των Τούρκων. 
Πέρασαν 193 χρόνια από τότε και μέχρι σήμερα ο Έλληνας χρειάστηκε να επαναστατήσει και να πολεμήσει, αρκετές φορές. 
Μέσα σε αυτά τα χρόνια, παρ’ όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε, μπορέσαμε να καταφέρουμε πολλά.
Πάνω απ’ όλα αγωνιστήκαμε για την ελευθερία, μια ελευθερία που την κυνηγάμε χρόνια για να την αποκτήσουμε, και όταν τα καταφέρνουμε, δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε. 
Δε γνωρίζω αν η ανωριμότητα και η αμυαλοσύνη λειτούργησαν κάθε φορά ξεχωριστά, εκείνο που
βλέπω όμως είναι ότι τα έχουμε κάνει μαντάρα.
Θα γιορτάσουμε λοιπόν με παρελάσεις -που κακώς γίνονται για αρκετούς προοδευτικούς πολιτικούς- και οι εκπρόσωποι του κράτους θα στηθούν αγέρωχα και περήφανα, να θαυμάσουν και να τιμήσουν τους παρελαύνοντες. Όλους χεσμ… μας έχουν, αλλά…

Εκεί θα παραβρεθεί και ο λαός και οι πραιτοριανοί (αστυνομικοί). Θα μου πείτε, οι 3.000 και πάνω πραιτοριανοί, τι θέλουν εκεί; Γιατί θα πρέπει να είναι τόσοι πολλοί για να προστατέψουν τους άρχοντες του τόπου, συμβαίνει κάτι που δε ξέρουμε; Αφού όλα τα κάνουν καλά, φοβούνται κάτι; Έλα ντε!

Εμείς θεωρητικά έχουμε Δημοκρατία και δεν ζούμε πχ. στη Βόρεια Κορέα. Γιατί τόση ανασφάλεια και φόβος από τη μεριά τους; Ο Αντωνάκης μας είπε ότι πήρε τα μπράβο από τους Ευρωπαίους ηγέτες για το έργο που κάνει εδώ, δε κατάλαβα, εμείς δηλαδή χαζοί είμαστε και δε το βλέπουμε; Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την υπερπροσπάθεια που κάνει; Για πολύ ζώα μας πήρατε κε Αντωνάκη μας…

Όπως σας έχω ξαναπεί, μας φοβούνται, αν πιστέψουμε σε εμάς, θα αλλάξουν πολλά.

Στο 99,99% των πολιτικών, οι λέξεις τσίπα και αξιοπρέπεια απουσιάζουν πολύ από τη ζωή τους, τις αναφέρουν μόνο όταν τους βολεύει. Μα να είναι στην παρέλαση και γύρω-γύρω να τους φυλάνε τόσοι; Ο κόσμος πεθαίνει, δυσκολεύεται αφάνταστα και ο κος Παπούλιας τόσα χρόνια ήταν παρόν – απών. Τώρα θυμήθηκε να μιλήσει για αποζημιώσεις των Γερμανών -ενώ γνωρίζει τι θα πάρουμε- και όσο αφορά αυτά που τραβάμε… στην υγειάς βρε παιδιά!

Ρε ‘σεις, και επί Παπαδόπουλου υπήρχαν αστυνομικοί στις παρελάσεις, αλλά είχαν 10 περίπου μέτρα απόσταση μεταξύ τους, εσείς πόσο δημοκράτες νιώθετε και πόσο χουντικοί είστε;

Μεγάλη η κοινωνική και η πολιτική κατάντια μας, φυτεύαμε ότι μας ερχότανε στο κεφάλι και τώρα θερίζουμε την αρρώστια τους. Άντε… και καλή επανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.