Ένας δεξιός με αριστερούς υποστηρικτές. Ο Δ. Στάμου μιλάει ως επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών

Μεγάλη επιτυχία -αν και αναμενόμενη από σχεδόν όλους- θεωρείται η εκλογή του Δημήτρη Στάμου ως επικεφαλής του συνδυασμού "Πρωτοβουλία Πολιτών".
Και η επιτυχία έγκειται για δυο λόγους.
Ο ένας είναι ότι ο Δημήτρης έχει παραδοσιακές δεξιές καταβολές και θα είναι επικεφαλής ενός συνδυασμού που θα υποστηρίζεται κυρίως από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής.
Ο δεύτερος είναι ότι ένας εκπρόσωπος των Αγίων Θεοδώρων εκλέγεται από κυρίως κατοίκους της περιοχής Λουτρακίου, κάτι που σηματοδοτεί και στέλνει διάφορα μηνύματα στους αναλυτές των εκλογικών διαδικασιών.
Ο Δημήτρης Στάμου, φαίνεται να ενστερνίζεται το...περιβάλλον, αφού μιλώντας για την εκλογή του
ξεκίνησε με εκφράσεις "αλλαγή" και "ανατροπή", δείγμα είτε πολιτικής μετακύλισης και προσαρμογής ή τακτικής του στυλ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Μετά την εκλογή του ο Δημήτρης μίλησε επίσης για ενότητα, για στήριξη από τους συνυποψήφιους του που τους κάλεσε σε κοινό αγώνα και συστράτευση (η "αριστερή" γλώσσα σε άμεση χρήση).
Δεν ξέρω πως θα ταιριάξουν στον ίδιο χώρο άνθρωποι με τόσο ιδιαίτερη και έντονη ιδιοσυγρασία, όπως ο Στάμου (με κυρίαρχες απόψεις και θέλω), και οι εκπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν άλλης μορφής παραστάσεις, μηχανισμούς λειτουργίας και οραματισμούς, σίγουρα όμως θα έχει ενδιαφέρον.
Παρότι απεχθάνομαι τη κομματική εμπλοκή και υποστήριξη σε τοπικές και αυτοδιοικητικές εκλογές και καταστάσεις, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Στάμου έρχεται να ταράξει τα νερά, και να επηρεάσει κυρίως υποψηφίους που προέρχονται από αυτό το χώρο, όπως π.χ. ο πρασινοκόκκινος χώρος του συνδυασμού του Κ. Λογοθέτη.
Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον η διαμόρφωση του ψηφοδελτίου. Εάν ο Δημήτρης ακούσει τις τοπικές οργανώσεις και πέσει στη παγίδα της διαμόρφωσης ενός συνδυασμού με έντονα χαρακτηριστικά υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα είναι παγίδα και μειωμένης δυνατότητας. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια διαμόρφωσης ψηφοδελτίου άλλων υποψηφίων, όπως του έτερου προερχόμενου από Αγ. Θεοδώρους Γ. Παπαγεωργίου, αλλά και της νεοεισερχόμενης Ντίνας Καλλιμάνη - Κοτσώνη και της προσπάθειας της για διείσδυση στο χώρο της αριστεράς.
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία, πολύ φώτιση και ενεργητική ακρόαση (κάτι που ο χαρακτήρας του Δημήτρη το έχει ανάγκη).

2 σχόλια:

  1. Ξέχασες να επισημάνεις και τη δυσκολία διαμόρφωσης ψηφοδελτίου και του συνοδοιπόρου του, μέχρι πρότινος, Παύλου, ο οποίος με την υποψηφιότητα Στάμου, τρώει χοντρό χαστούκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΗΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΩΝΕΚΛΟΓΩΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΑΤΕ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΡΙΖΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.