Κοινοπραξία Καζίνο. Κάνουν πίσω για τη μετατροπή φοβούμενοι τις προσφυγές και τις επιπτώσεις;

Πριν από περίπου 20 ημέρες σας λέγαμε ότι έχει δημιουργηθεί κίνηση πολιτών και φορέων για να εμποδιστεί η μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία, χωρίς να εξασφαλίζονται τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για το δήμο, το δημόσιο και τον τόπο.
Τα μέλη της κίνησης που περιλαμβάνει συμβούλους επιχειρήσεων, νομικούς, πολιτικά πρόσωπα και εκπροσώπους φορέων, έχουν ήδη προετοιμάσει σχέδιο με αγωγές, καταγγελίες, παραστάσεις σε υπουργεία και αρμόδια όργανα, και προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια, ενώ έχουν σύμμαχο το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν στην τοπική πολιτική σκηνή.
Όπως ισχυρίζονται, είναι πεπεισμένοι ότι η άνευ όρων ή έστω ή έλλειψη στοιχειωδώς ουσιαστικών όρων είναι απαγορευτική για τη μετατροπή, ενώ ως φαίνεται, δεν νομιμοποιείται η δημοτική αρχή
σε επίσημη προεκλογική περίοδο, να υποθηκεύει το μέλλον του τόπου και τις αποφάσεις τις επόμενης δημοτικής αρχής που θα διοικεί το τόπο για 5 έτη.
Άσε που από πολιτικής και διοικητικής πλευράς, τα πειστήρια περί της δεσμευτικής αντίθεσης του ίδιου του νυν δημάρχου είτε ως υποψηφίου ή ευθύς μετά τις εκλογές, είναι βούτυρο στο ψωμί των μελών της κίνησης για να παγώσει η όποια διαδικασία.
Βάσει πληροφοριών, όλα τα ανωτέρω έχουν φτάσει στα αυτιά των αξιωματούχων από κάθε πλευρά, με αποτέλεσμα να έχουν παγώσει οι διαδικασίες, οι οποίες -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- είχαν τρέξει και ήταν έτοιμες για το επόμενο βήμα, το οποίο ενδεχομένως -ως άλλη συγκυβέρνηση- θα περιλάμβανε και....δραματικές κορώνες σωτηρίας, αναπόφευκτες επιλογές για να μην χάσει ο κόσμος τη δουλειά του, επιτακτικές ανάγκες για να μην γίνουν κατασχέσεις....και πάει λέγοντας.
Από πλευράς της επιχείρησης, φαίνεται να μην ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού γνωρίζουν ότι η πίεση (θέσεις εργασίας, ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων, πολιτική σκοπιμότητα), είναι στη πλευρά του δήμου.
Από πλευράς δήμου, μάλλον το έχουν ζυγίσει και προφανώς φοβούνται να θάψουν τις όποιες ελπίδες για επανεκλογή (!!!), αφού μια σαφής εκδήλωση προτίμησης για τη μετατροπή αυτή τη στιγμή, θα είναι καταδικαστική, όχι μόνο πολιτικά αλλά και αστικά.

Όλα αυτά καταδεικνύουν τις απίστευτες ευθύνες και των τριών πλευρών, οι οποίες άφησαν τα πάντα να φτάσουν στο απροχώρητο, με σκοπό την πάρση απόφασης με...."το μαχαίρι στο λαιμό".
Η διοίκηση δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να αναστρέψει τη κακή οικονομική κατάσταση.
Οι μέτοχοι δεν βάζουν χρήματα, ούτε καν ένα μέρος από αυτά που τόσα χρόνια κέρδιζαν έχοντας την επιχείρηση στον αυτόματο πιλότο.
Η δημοτική αρχή, ήταν ανίκανη να προβλέψει και άσχετη για να γνωρίζει τα επιχειρησιακά προβλήματα και τις ενδεχόμενες επιχειρησιακές λύσεις, αγόταν και φερόταν επί 38 μήνες με γνώμονα το πολιτικό κόστος και το φαίνεσθαι.
Γιατί από σχεδιασμό, στρατηγική, κατάθεση πρότασης και διαπραγμάτευση με τους μετόχους, που θα έπρεπε εξ αρχής να έχουν γίνει, έχουμε ένα ακόμη μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ για την δημοτική αρχή του Κ. Λογοθέτη. 
Ένα ΤΙΠΟΤΑ που υπογράφει την απαξία του τόπου και το πισωγύρισμα του σε εποχές τραγικής μνήμης.

Άντε καρναβαλιστές μου, ξεχυθείτε στον δρόμο και άμα δείτε και κάποιον δημοτικό ταγό, τρέξτε να του σφίξετε και το χέρι ως γνήσιοι ραγιάδες που έχετε ντυθεί.
Άντε, βγείτε στους δρόμους. Οι μασκαράδες θα είναι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.