Λουτράκι. Απαίτηση δημοτών προς υποψηφίους: "Δηλώστε τι θα στηρίξετε το 2ο γύρο". Ποιες οι επιτπώσεις της διασποράς;

Οι δημότες του Λουτρακίου, δεν θέλουν να ξαναπάθουν τέτοιο στραπάτσο όπως συνέβη στις τελευταίες εκλογές, όπου τον 2ο γύρο συνέβη κυριάρχησε η αρνητική ψήφος και ο ρεβανσισμός, με αποτέλεσμα τη νίκη του Κ. Λογοθέτη (τον οποίο άκουσα να τον αποκαλεί μεγάλη μερίδα δημοτών χτες στη παρέλαση..."λογοψεύτη", κάνοντας λογοπαίγνιο με τα ψέματα που έχει αραδιάσει).
Πια οι δημότες είναι υποψιασμένοι, και αντιμετωπίζουν με τεράστια καψυποψία τις διψήφιου αριθμού υποψηφιότητες δημάρχων.
Σωτήρες ή υβρίδια; Υποψήφιοι ή οχήματα; Μήπως όλοι
αυτοί οι υποψήφιοι (αν καταφέρουν τελικά και διαμορφώσουν ικανό ψηφοδέλτιο έως το τέλος Απριλίου), επιδιώκουν την διασπορά και τον κατακερματισμό των ψηφών, με σκοπό να μπορέσει κάποιος υποψήφιος ακόμη και με 15% να διεκδικήσει τον δήμο την 2η Κυριακή των εκλογών, στηριζόμενος από τους υπόλοιπους; 

Κακά τα ψέματα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις δημοσκοπήσεις, ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Γ. Γκιώνη, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 22%.
Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις σημερινές υποψηφιότητες, μένει ένα 78% σε 9 υποψηφίους. Αν αφαιρεθεί το περίπου 3% των παραδοσιακών υποστηρικτών του ΚΚΕ, τότε η αναλογία είναι περίπου 9.50% ανά υποψήφιο, άρα κάποιος με καλή "εμφάνιση" και με δυνατό ψηφοδέλτιο μπορεί να ξεχωρίσει με μόλις το 15% των ψήφων και να διεκδικήσει τη δημαρχία (!!!).
Αυτό επιφέρει 2 διαφορετικά τινά.
Πρώτον, επί 5 έτη, ένας δήμαρχος του 15% θα είναι γελείο να πει ότι τυγχάνει της αποδοχής της πλειοψηφίας των δημοτών, διαμορφώνοντας έτσι ισοροπίες τρόμου και αμφισβήτησης για τη θητεία του.
Δεύτερον, για να εκλεγεί, θα πρέπει να τύχει συντονισμένης υποστήριξης από άλλους υποψήφιους, οι οποίοι μπορεί να υποχρεώσουν το δήμο σε άλλο ένα δημοτικό ΤΙΠΟΤΑ όπως συνέβη και με την χειρότερη ποτέ τωρινή δημοτική αρχή.

Συμπέρασμα;
Οι δημότες πια είναι υποψιασμένοι και απαιτούν: "αν θέλεις να σε ψηφίσω, δεσμεύσου από τώρα τι θα στηρίξεις και τι θα επιλέξεις για το 2 γύρο, αν δεν είσαι εσύ".
Αυτοί που δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από τους υποψηφίους, ας βγουν να το δηλώσουν ξεκάθαρα.

Όχι άλλα οχήματα.
Όχι υβρίδια και πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των δημοτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.