«Όμηρος ομάδας συμφερόντων» ο Σαμαράς γράφει ο Economist!

Το βρετανικό περιοδικό Economist στέκεται στη μακρά διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα, η οποία δεν έχει κλείσει, γράφοντας επίσης, ότι στελέχη του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για υπερβολικές απαιτήσεις της τρόικας, την ώρα που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταδίδουν ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μόλις τα μισά μέτρα από αυτά που δεσμεύτηκε και υπέγραψε.
Το περιοδικό επισημαίνει ότι η θετική κατάληξη της
διαπραγμάτευσης αποτελεί προϋπόθεση ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να καταβάλει 9,2 δις σε ομόλογα που ωριμάζουν τον Μάιο και να αρχίσει στη συνέχεια να σχεδιάζει την επιστροφή στις διεθνείς χρηματαγορές με μια μικρή έκδοση ομολόγου αργότερα μέσα στο 2014.
To δημοσίευμα εκτιμά ότι οι διαφωνίες ανάμεσα σε τρόικα και κυβέρνηση έχουν να κάνουν μια σειρά ζητημάτων όπως η απελευθέρωση της αγοράς για το φρέσκο γάλα ή η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ. Όπως γράφει, όλα αυτά «υπογραμμίζουν ότι η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, του κεντροδεξιού πρωθυπουργού, είναι όμηρος ομάδων συμφερόντων».
To άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.