ΠΑΙΞΕ ΕΝΑΝ ΒΑΓΚΝΕΡ ΡΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Σ.Σ  Για ποια Δημοκρατία να μιλάμε τώρα, για ποια εθνική κυριαρχία, για ποια αξιοπρέπεια; Το μπουρδελάκι της ευρωζώνης έχουμε καταντήσει και φωνάζει για βοήθεια η τσατσά τον νταβατζή μην τυχόν και την κοπανήσουν οι πουτάνες.
Δεν έχουν το θεό τους. Ούτε το διάβολό τους έχουν. 
Τα ξεπέρασαν όλα μέσα στον πανικό τους.
Στη σημερινή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung υπάρχει συνέντευξη Στουρνάρα στην οποία «Ο υπουργός αποφεύγει να αποκαλύψει το ακριβές νούμερο του πρωτογενούς πλεονάσματος, επισημαίνει ωστόσο, ότι και ο ίδιος δεν μπορούσε να το πιστέψει, όταν το άκουσε για πρώτη φορά. (!!!!)
Ο κ. Στουρνάρας τονίζει ακόμη ότι οι χώρες του ευρώ θα μπορούσαν, με την επιμήκυνση του
χρόνου αποπληρωμής των δανείων, να δώσουν ένα μήνυμα, το οποίο θα χαλάρωνε την κατάσταση πριν από τις δημοτικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές στην Ελλάδα τον Μάιο. Διαφορετικά, προειδοποιεί, θα μπορούσαν ακραίες δυνάμεις να πάρουν στην Ελλάδα το “πάνω χέρι”.
“Για μας είναι ουσιώδες να μην περιμένουμε άλλο για την απόφαση για την διάρκεια της πίστωσης του δανείου”, τονίζει επίσης».
Για την επιμήκυνση του δανείου τα έχουμε πει. Για το ότι ο Στουρνάρας δηλώνει ότι ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να το πιστέψει, όταν άκουσε για πρώτη φορά το ακριβές νούμερο του πρωτογενούς πλεονάσματος τι να πει κανείς;
Ο τύπος αυτός υποτίθεται ότι είναι υπουργός Οικονομικών και ομολογεί ότι άλλοι του ανακοίνωσαν το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας του. Τώρα σχετικά με το ποιοι του το ανακοίνωσαν, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ό,τι θέλει.
Διότι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας είναι λογικό να ενημερώνεται για οικονομικά στοιχεία από τον υπουργό Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας, όμως, δεν έχει λογική να ξαφνιάζεται λέγοντας «άντε ρε; Τέτοιο πλεόνασμα έχουμε;». Εκτός κι αν είναι απλός ντελάλης πλεονασμάτων, που άλλοι τα αποφασίζουν.
Επίσης σιγά μην μείνουμε άναυδοι επειδή ενώ όλες οι χώρες του κόσμου –τουλάχιστον φανερά – αρνούνται το δικαίωμα εμπλοκής άλλης χώρας  στα του οίκου τους, ο Στουρνάρας καλεί δημόσια τις χώρες της ευρωζώνης όχι να παρέμβουν έτσι απλά σε κάποιο θέμα, αλλά να παρέμβουν στις εκλογές της Ελλάδας και μάλιστα να διαμορφώσουν το αποτέλεσμά τους!!!
Για ποια Δημοκρατία να μιλάμε τώρα, για ποια εθνική κυριαρχία, για ποια αξιοπρέπεια; Το μπουρδελάκι της ευρωζώνης έχουμε καταντήσει και φωνάζει για βοήθεια η τσατσά τον νταβατζή μην τυχόν και την κοπανήσουν οι πουτάνες.
Συμβαίνουν τρελά πράγματα. Εξωγήινες καταστάσεις. Λέει ο Στουρνάρας στη Γερμανία «πείτε εσείς ότι θα μεγαλώσετε τη διάρκεια αποπληρωμής, βγάλτε όσα κέρδη θέλετε από την παράταση των 20 ετών κι εμείς θα το παρουσιάσουμε αυτό ως επιτυχία στους ιθαγενείς και θα μας ψηφίσουν». Ρε δεν πάμε καλά εδώ. Δεν έχει μείνει όρθιο ούτε ένα πρόσχημα, να έχουμε να δικαιολογούμε την αταραξία μας.
Και στο τέλος της συνέντευξής του και αφού μας έχει κάνει ρόμπα ως πολίτες και ως χώρα, πετάει το γνωστό «Έχουμε πίσω μας το 85% της διαδρομής. Θα ήταν δυσάρεστο, εάν θα χάναμε στο τελευταίο 15% του δρόμου την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Ποια εμπιστοσύνη ρε Στουρνάρα; Σε ποιον; Σε σένα που ζητάς επίσημα να αναλάβει – ακόμη και με ψέματα -την προεκλογική εκστρατεία της κυβέρνησής σου η κυβέρνηση της Γερμανίας; Ας σε εμπιστευτούν οι Γερμανοί ψηφοφόροι και ο Γερμανοί επενδυτές. Τι παρτίδες έχεις πλέον εσύ μαζί μας; Παίξε ένα Βάγκνερ στο πιάνο να χαλαρώσεις.
Και για ποιο 85% κα 15% μιλάς; Πριν κάνα εξάμηνο έλεγες ότι είμαστε στα τελευταία δέκα μέτρα από το κατοστάρι. Πριν κάνα χρόνο έλεγες ότι ανεβήκαμε το βουνό και αγγίζουμε την κορυφή. Μια παρομοίωση ολόκληρος έχεις γίνει. Πες μας πόσο % άσχετος και άχρηστος είσαι να το καταλάβουμε. Μη μιλάς για άλλα ποσοστά, ύψη και αποστάσεις. Πες μας για σένα. Εμείς καταλάβαμε ποιος είσαι και τι ρόλο παίζεις. Εσύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.