Μαθητές της Α΄ Λυκείου, δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα φωτισμού για το ποδήλατο

Ονομάζεται «Athletic Technology Cooperation» (ATC), είναι εικονική επιχείρηση που συστάθηκε από μαθητές της πρώτης Λυκείου στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου και θα πρέπει να προβάλλεται ως πραγματικό success story της νέας γενιάς.
Οι μαθητές έχουν δημιουργήσει ένα καινοτόμο προϊόν για την ασφάλεια των ποδηλατών, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλης εταιρείας.
Ο Σπύρος, η Μελίνα, η Κλειώ, ο Φίλιππος, ο Γιώργος, ο Ηλίας, η Αλίκη και η παρέα τους – 20 παιδιά, όλοι και όλες δεκαεξάρηδες- στο πλαίσιο του προγράμματος «εικονική επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητα Νέων, δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα φωτισμού για το ποδήλατο, το «night eye».
Το προϊόν αυτό είναι ένα σύστημα φωτισμού που παρέχει ασφάλεια στον ποδηλάτη και λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακό panel και δυναμό), δημιουργώντας έναν φωτεινό ποδηλατόδρομο όπου κινείται με ασφάλεια ο ποδηλάτης.

Το προϊόν προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλης εταιρίας, που έχει ζητήσει από τους μαθητές να το αναπτύξουν, ώστε να εφαρμοστεί στα ποδήλατα με τα οποία διακινεί η συγκεκριμένη εταιρία τα προϊόντα της στην Ολλανδία.

Πριν κατακτήσουν την αγορά του εξωτερικού, οι μαθητές που συμμετέχουν στην εικονική επιχείρηση ATC, θα πάρουν μέρος στην πανελλήνια έκθεση που θα γίνει στις21 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (The Mall Athens), με στόχο το πρώτο βραβείο, που θα τους επιτρέψει να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ.

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/02/blog-post_9615.html#ixzz2tSysz8pg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.