ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ: «ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έστειλε ο κορυφαίος βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, ο οποίος βραβεύθηκε με την τιμητική Χρυσή Αρκτο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου για το σύνολο της προσφοράς του στον χώρο του κινηματογράφου.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη βράβευσή του, ο Λόουτς κατακεραύνωσε τους ισχυρούς της Ευρώπης (φωτογραφίζοντας τη Γερμανία) οι οποίοι καταπιέζουν, όπως είπε, την
Ελλάδα.
«Είναι απαράδεκτο να ανεχόμαστε τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης να ασκούν πολιτική καταπίεσης σε χώρες αδύναμες όπως η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε ότι τις επιπτώσεις μιας τέτοιας σκληρής πολιτικής στους εαυτούς μας» τόνισε ο βρετανός σκηνοθέτης.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη. Είμαστε όλοι μαζί σς αυτή την ιστορία. Είμαστε Ευρωπαίοι και πρέπει να βρούμε έναν κοινό σκοπό» πρόσθεσε.
Ο Κεν Λόουτς έχει βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι».
Αυτή την περίοδο, ο βρετανός σκηνοθέτης γυρίζει την καινούργια του ταινία, που ενδέχεται να είναι η τελευταία, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί. «Θα δούμε. Αν και η σκηνοθεσία απαιτεί φυσική αντοχή» είπε στη συνέντευξη Τύπου.
πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.