Παραδοχή – σοκ Γερμανών γιατρών: Εάν παίρναμε αυτά τα μέτρα στην Γερμανία, η κοινωνία θα είχε καταρρέυσει!

…εμείς ας συνεχίσουμε να βλέπουμε μπάμπηδες και γιάννηδες στην τιβι.
«Εμπόλεμη Ζώνη» θυμίζει η Ελλάδα, εκτίμησαν ΟΚΤΩ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, που επισκεύθηκαν τη χώρα και περιόδευσαν σε νοσοκομεία, ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, κοινωνικά ιατρεία και κρατητήρια. 
Οι γιατροί παρατήρησαν την ταχύτατη μετατροπή της Αθήνας σε τριτοκοσμική πόλή,όπου τα νοσοκομεία καταρρέουν λόγω των μέτρων λιτότητας, ενώ το σύστημα Υγείας θυμίζει εμπόλεμες ζώνες, όπως το Ιράκ. 
Επίσης, τόνισαν ότι οι πολιτικοί ενσυνείδητα καταστρέφουν το σύστημα Υγείας, προφανώς για να το ιδιωτικοποιήσουν. «Στη Γερμανία δεν νοείται να είναι κάποιος ανασφάλιστος, ακόμα και μακροχρόνια
άνεργος» σημείωσε ένα μέλος της αποστολής,καθώς εκεί, με τη συμμετοχή 10 ευρώ για τα νοσοκομεία και 5 ευρώ ανά συνταγή, εξασφαλίζονται όλες οι θεραπείες και εξετάσεις, όσο ακριβές και αν είναι. Αποτέλεσμα, σημείωσε, ελάχιστοι να καταφεύγουν σε ιδιώτες. «Αν οπουδήποτε αλλού εφαρμοζόταν τόσο άγρια λιτότητα, η κοινωνία θα είχε ήδη καταρρεύσει» τόνισε η αποστολή των ακτιβιστών γιατρών.
Η μεταρρύθμιση του υπουργείου Υγείας ενισχύει την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Προφανώς ο υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης και γενικότερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι προϊόν και εμπόρευμα. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να παραδειγματιστεί σε αυτόν τον τομέα από τη Γερμανία, αντί να παραβιάζει ασύστολα το ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης στην Υγεία, και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.