Καζάκης, Κοντογιώργης, Νικολόπουλος, Σακκάς: Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση. Δείτε όλη την ομιλία (βίντεο)

Την 1η του Φλεβάρη του 2014, στο Βύρωνα στο Δημοτικό Χώρο «Λουίζα» πραγματοποιηθηκε συζήτηση με θέμα: Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση και συμμετοχή των Καζάκη, Κοντογιώργης Νικολόπουλου, Σακκά!
“Πηγαίνουμε σε εθνικό ακρωτηριασμό και θα γνωρίσουμε πόλεμο σε αυτό το έδαφος όχι όμως σαν εμφύλιο.
Η οικονομία μπορεί να αποτελέσει χειρουργικό εργαλείο πολύ πιο αποτελεσματικό από τον πόλεμο και αυτό γιατί τον εχθρό τον έχεις μέσα στο σπίτι σου και βάλλει καθημερινά εναντίον σου μέσα από τα χαράτσια και τη δυσβάσταχτη φορολογία” υπογράμμισε ο γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης, στην ομιλία που πραγματοποίησε το
απόγευμα του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση που οργάνωσε το Δίκτυο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. στο δημοτικό χώρο “Λουίζα” του Δήμου Βύρωνα με θέμα “Ελληνικός δρόμος για την έξοδο από τη κρίση”.

Οπως τόνισε, είναι απαραίτητο η χώρα να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα καθώς “το νόμισμα συμπυκνώνει σχέσεις πολιτικής κυριαρχίας και εκφράζει τη δυνατότητα ενός λαού να έχει κυριαρχία στον τόπο του. Χωρίς εθνικό νόμισμα, εθνική λαϊκή κυριαρχία δεν μπορεί να υπάρξει” για να συνεχίσει και να υπογραμμίσει πως η λύση είναι η χώρα να γλιτώσει μια και καλή από το χρέος με την παράλληλη επανίδρυση του Ελληνικού κράτους μέσα από τη πραγματοποίηση Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης.


“Η Ελλάδα έχει χάσει το 65% του παραγωγικού της εξοπλισμού, ενώ μόνο πέρυσι η ηλεκτροπαραγωγική διάθεση μειώθηκε κατά 8%. Οι αγρότες χάνουν τα τρακτέρ τους για αυτό και κάνουν μπλόκα. Οι βιοτεχνίες έχουν τελειώσει και αυτές, γιατί πουλάνε τον εξοπλισμό τους, το ίδιο και η βιομηχανία. Ακόμα και τα ελληνικά αμυντικά συστήματα πηγαίνουν προς “αξιοποίηση”. Η Ελλάδα λοιπόν έχει φτάσει σε αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούντε "ρματικού χαρακτήρα κρίση", γιατί της έχουν στερήσει τις βασικές υποδομές για να αναταχθεί. Η παγκόσμια οικονομιά πηγαίνει και αυτή κατά διαόλου και ενισχύονται μόνο οι χώρες σαν τη Γερμανία που είναι διατεθειμένες να καννιβαλίσουν τα πάντα για να επιβιώσουν. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας λοιπόν, θα μάθουμε ξανά τι σημαίνει προσφυγία και θα ζήσουμε τις αγριότητες του εμφυλίου που έζησαν οι παππούδες μας” υπογράμμισε χαρακτηριστικά για να δηλώσει πως μόνο μέσα από την οργάνωση και την πάλη μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να καταλήξει με τα λόγια του συγγραφέα και πολιτικού Δημήτρη Γληνού: “Αυτός που αρνείται να οργανωθεί και να παλέψει όταν η χώρα του βρίσκεται υπό τέτοιες συνθήκες, έχει κάνει ήδη το πτρώτο βήμα προς την προδοσία”

Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Διαβάτης ο οποίος δήλωσε πως δύο είναι τα δεινά που βιώνουν οι Ελληνες, ο πολιτικαντισμός – ημετερισμός από τη μια και ο καναπεδισμός από τη άλλη για αυτό και “μέλημα μας πρέπει να είναι η διανομή των γνώσεων που λαμβάνουμε από τέτοιες εκδηλώσεις στο περιβάλλον μας και σε εκείνους που ζουν κάτω από την προπαγάνδα”.

“Είμαστε με γυμνά πόδια σε ένα δρόμο δύσκολο και ανηφορικό. Η άγνοια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό μας γιατί δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας και ένα λάο μπορείς να τον καταστρέψεις σερβίροντας τους ως γνώση την άγνοια και σιγά σιγά να του πάρεις τις ελευθερίες του” δήλωσε το ιδρυτικό μέλος του Δικτύου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. και της Ειστημονικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Τσιπάς για να συνεχίσει και να υποσχεθεί στους νέους που παρακολούθησαν την εκδήλωση πως: “Δεν θα τους επιτρέψουμε να γίνουν πράξη τα όνειρα δουλείας που έχουν για τους νέους μας. Θα κάνουμε το παν να φτιάξουμε τον άνθρωπο του φωτός που θα συντρίψει τη τυραννία”.

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ανασύνταξη τριών πυλώνων για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Η επαναφορά της συλλογικότητας, αλλά με την εφαρμογή ενός πραγματικά δημοκρατικού αντιπροσωπευτικού συστήματος, καθώς “το υπάρχων πολιτικό σύστημα είναι ολιγαρχικό ακομα και στις δομές του, γιατί αποκλείει την κοινωνία από την πολιτική”. Για να συνεχίσει και να τονίσει πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν δημόσιες πολιτικές “για αυτό ακόμα και το μνημόνιο υλοποιείται σε βάρος των ανέστιων και εξαθλιωμένων κοινωνικών στρωμάτων και όχι μέσω της φορολογίας ή άλλων μέτρων που θα άλλαζαν τους συσχετισμούς με τους δανειστές μας”. Και να καταλήξει πως και οι πολιτικοί θα πρέπει να ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη.


Ο Συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος υπογράμμισε πως η Συνταγματική τάξη στην Ελλάδα θεωρεί την εσχάτη προδοσία ως το υπέρτατο των αδικημάτων,για να υπογραμίσει πως κρατικά όργανα έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και έχουν ουσιαστικά σφετεριστεί τη λαϊκή κυριαρχία και τις εξουσίες που απορρέουν από αυτή και φυσικά έχουν πραγματοποιήσει εσχάτη προδοσία.Για να τονίσει πως κανένας υπουργός δεν μπορεί να συναποφασίζει με εξωθεσμικό όργανο όπως η τρόικα, καθώς βάσει του άρθρου 134 αυτό θεωρείται εσχάτη προδοσία. Μάλιστα, υπενθύμισε πως στις δανειακές συμβάσεις αναφέρεται ρητά η άρση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και το ότι η χώρα παραιτείται αμετάκλητα από κάθε ασυλία, γεγονός που συνιστά εσχάτη προδοσία. Για να καταλήξει και να αποδόσει ευθύνες τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και σε όλη τη Βουλή για την αντικατάσταση της λέξης κύρωσης στο Ν 3847 με τις λέξεις ανακοίνωση ή γνωστοποίηση. “Η Βουλή ουσιστικά μετατρέπεται σε κοινωνικό καφενείο, καθώς πλέον η αλλαγή αυτή καταργεί το άρθρο 36 του Συντάγματος που λέει πως τίποτα δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο”.

Τον λόγο έλαβε και ο πρώην Εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς, ο οποίος τόνισε πως ακόμα και τη δικαστική εξουσία έχου εκχωρήσει σε Δικαστήριο του Δουκάτου του Λουξεμβούργου για να αποφανθεί για τα περί ασυλίας της Ελλάδας με βάση τη δανειακή σύμβαση.


Αντίστοιχα, το μέλος της Επιστημονικής Ανασυγκρότησης και γιατρός Ανδρέας Γιαννουλόπουλος ενημέρωσε το κοινό για τη συλλογική ποινική δίωξη που ετοιμάζουν σε βάρος της μνημονιακής κυβέρνησης, των ανώτερων υγειονομικών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας για την απαγόρευση στους Ελληνες του δικαιώματος στη δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννουλόπουλος “Ηρθε η ώρα η ιατρική να σταθεί στο ύψος που της αρμόζει. Θα προχωρήσουμε για να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγείου”.

Τέλος, ο δικηγόρος της Επιστημονικής Ανασυγκρότησης (ΕΠ.ΑΝ.) Γιώργος Κόκκας ενημέρωσε για τις συλλογικές αγωγές που ετοιμάζουν για την υπεράσπιση πολιτών κατά των χαρατσίων και των δανείων.


Σημειώνεται ότι λόγω ασθενείας ο πολιτειολόγος και διανοούμενος Κώστας Ζουράρις δεν παρέστη, αλλά απέστειλε χαιρετισμό στον οποίο υπογράμμισε πως: “Ο ιμπεριαλισμός στη χώρα εμφανίζεται με το γνωστό εθνομηδενισμό που έχει αλώσει την παιδεία. Τα μαθήματα στην ελληνική γλώσσα γίνονται μέσα από μικρές αγγελείες. Συνιστώ τη διδασκαλία των θεμελιωδών εννοιών που αφορούν τον άνθρωπο για επαναφορά της δημοτικής ποίησης”.

Ολόκληρη η ομιλία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.