ΕΚΤΑΚΤΟ! του Καρτέσιου

Αυθημερόν και ηλεκτρονικά θα γίνεται η αδειοδότηση των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Δηλώνω συγκλονισμένος. Ο άνθρωπος αυτός είναι μία λύση ολόκληρος! 
Πώς ζούσαμε τόσα χρόνια δίχως τον Σαμαρά πρωθυπουργό;
Επιτέλους κάποιος κατάλαβε το πρόβλημα και τώρα θα γεμίσουμε επιχειρήσεις. Όχι απλές, αλλά μεγάλες επιχειρήσεις. 
Επιχειρήσεις βιομηχανικές, εξορυκτικές, υδατοκαλλιέργειες, λιμενικές υποδομές, τουριστικές εγκαταστάσεις, κ.α., είπε ο πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και το «μικρό κατάστημα» που θα δέχεται τις δηλώσεις για νέες επιχειρήσεις
θα δουλεύει νυχθημερόν. Πώς να τις προλάβει όλες αν δουλεύει μόνο την ημέρα;
Ο πρωθυπουργός «αποποινικοποιεί την επιχειρηματικότητα»! Ανατριχιάζω. Αποποινικοποιεί την επιχειρηματικότητα «εισάγοντας ένα καινοτόμο σύστημα “δήλωσης συμμόρφωσης” των επιχειρήσεων, με το οποίο θα τεκμαίρεται αυτομάτως η συμμόρφωση μιας επιχείρησης με τις γενικές προδιαγραφές που θέτει ο νόμος». Και θα «τεκμαίρεται» η συμμόρφωση μέσω μιας υπεύθυνης δήλωσης του επιχειρηματία με την οποία θα αναλαμβάνει την ευθύνη της νομιμότητας και της υπευθυνότητας της διαδικασίας.
Δηλαδή θα λέει ο επιχειρηματίας σε μία υπεύθυνη δήλωση ότι είναι τακτοποιημένος ως προς όλες τις άδειες (εγκαταστάσεως, λειτουργίας, ιδρύσεως επιχειρήσεων, περιβαλλοντικές άδειες κ.τ.λ.). Και πώς θα «τεκμαίρεται» ότι η υπεύθυνη δήλωση του επιχειρηματία είναι αληθής;
Το σκέφτηκε κι αυτό, το τζιμάνι ο πρωθυπουργός. Οι έλεγχοι δεν θα γίνονται στην παροχή της άδειας, αλλά κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης από πιστοποιημένους φορείς του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Εν τω μεταξύ, η κεντρική διοίκηση θα ελέγχει τους ελεγκτές. Κι αφού γίνουν όλοι αυτοί οι έλεγχοι των ελεγχόμενων, των ελεγκτικών μηχανισμών και των ελεγκτών, ΑΝ αποκαλυφθεί ότι ο επιχειρηματίας δεν κατέθεσε αληθή υπεύθυνη δήλωση θα τιμωρείται με βαριά πρόστιμα.
Κι επειδή δεν είναι καλό πράγμα να μιλάμε με υποθέσεις, ας δούμε ένα παράδειγμα. Πηγαίνει κάποιος επιχειρηματίας που τον λένε Πάτση και καταθέτει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι καθ’ όλα νόμιμος κι έτοιμος να χτίσει ένα εμπορικό κέντρο 70.000 τετραγωνικών που θα το λέει «Ball». Στη συνέχεια και ύστερα από ελέγχους επί ελέγχων ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών σε ιδιώτες επιχειρηματίες (έξυπνοοοοο!) αποκαλύπτονται κενά στην υπεύθυνη δήλωση του κυρίου Πάτση.
Ε, τότε θα επέμβει η κεντρική διοίκηση και θα του ρίξει μια ξεγυρισμένη προστιματάρα 10.000 ευρώ για να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Πάτσης και να μην τολμήσουν άλλοι να το ξανακάνουν. Αυτά είναι γούστα, πρωθυπουργάρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.