Οι αναγνώστες παίρνουν θέση για το θέμα της Μαρίνας και του ΚΑΣ

Πολλά έχουν ειπωθεί και πολλά περισσότερα γραφτεί τα τελευταία χρόνια για το θέμα της μαρίνας στο Λουτράκι. Η αιτιολόγηση της άρνησης κατασκευής της από όλους τους εμπλεκόμενους ήταν η στάση του ΚΑΣ.
Η Αρχαία Δίολκος λοιπόν, ή ότι απέμεινε από αυτή, και ειδικά το κομμάτι που είναι βυθισμένο στον Κορινθιακό εδώ και εκατοντάδες χρόνια, έγινε η βολική δικαιολογία. ¨
Ενα έργο πνοής για όλη την Κορινθία και η μοναδική ίσως ευκαιρία να σωθεί και να αναδειχθεί το σωζόμενο κομμάτι της Διόλκου μαζί με πολλά άλλα κομμάτια της Αρχαίας και νεότερης Ιστορίας της περιοχής του Ισθμού έμεινε στα χαρτιά.
Μερικούς μήνες πρίν ένα άλλο έργο, ιδιωτικών συμφερόντων αυτή τη φορά, ξεκίνησε να υλοποιείται
στο νομό μας.
Ένας αγωγός φυσικού αερίου που θα συνδέσει τα τοπικά διυλυστήρια πετρελαίου με το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεγαλόπολη.
Ελάχιστα χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης του αγωγού υπάρχει ένα άλλο εμπόδιο αρχαιολογικού χαρακτήρα, επίγειο αυτή τη φορά.
Το Εξαμίλιον τείχος (γνωστό και ως Ιουστινιάνειο τείχος) εκτιμάται ότι χτίστηκε πριν το 400 π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε ως αμυντική εγκατάσταση κατά καιρούς μέχρι το 1446. Για χάρη του ο παράδρομος της Εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών στο Δ.Δ. Κυράς Βρύση κόπηκε στη μέση και έγινε ένα πολύ σουρεαλιστικό αδιέξοδο.
Δεν συνέβει το ίδιο όμως και με τον αγωγό. Μερικά μόλις μέτρα από το εν λόγω αδιέξοδο, το κομμάτι του τείχους που εμποδίζει έχει σκαφτεί, κοπεί και διαλυθεί για να περάσει ο σωλήνας που θα μεταφέρει τα εκατομμύρια των κερδών στην τσέπη του επιχειρηματία.
Και το ΚΑΣ? Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν, και με ποιές προυποθέσεις έχει δώσει άδεια για τις εργασίες αυτές, και πολύ θα ήθελα να μάθω. Το συμπέρασμα όμως που βγαίνει αβίαστα στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη αυτής της έρμης χώρας είναι πως η ιδιωτική πρωτοβουλία, που είναι και της μόδας σήμερα, ξέρει πολύ καλύτερα από τους δήμους, τις περιφέρειες και τις κάθε είδους συλλογικότητες να κάνει τις "δουλειές" της.
Μήπως στις επόμενες εκλογές βάζει υποψηφιότητα κανένας βιομήχανος-τραπεζίτης-καναλάρχης-επιχειρηματίας???

Φιλικά

pikros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.