Υποψήφιος ο Γ. Πανούσης για την Περιφέρεια; ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!

Διαβάζω (έκπληκτος) ότι υπάρχει ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο καθηγητής και βουλευτής ΔΗΜΑΡ, ο "δικός μας" όπως αποκαλείται, Γιάννης Πανούσης.
Μάλιστα (με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη), διαβάζω στα ίδια μέσα ότι θα είναι κάτι καλό για τον τόπο, και ότι ο τωρινός περιφερειάρχης Π. Τατούλης θα έχει πολύ δύσκολο έργο.
Επί λίγα λεπτά δεν ήξερα αν έπρεπε να κλάψω από απόγνωση ή να σκάσω στα γέλια από την αστειότητα.
Να κλάψω από την κατάντια του πολιτικού γίγνεσθαι, και από αυτούς που δήθεν γράφουν αντιμνημονιακά και βάλλουν κατά των συγκυβερνούντων, και την ίδια στιγμή αποθεώνουν τον συναγωνιστή του πάστορα Φώτη, του αριστερού με τις δεξιές τσέπες Ψαρριανού, και της "μεγάλης ελληνίδας" Μαρίας Ρεπούση, που όλοι μαζί υπήρξαν τα δεκανίκια μιας συγκυβέρνησης  συγκεντρωμένης μειοψηφίας που οδήγησε τον τόπο σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους σε εξόντωση,
τους ιδιωτικούς υπάλληλους στην αυτοκτονία, και το μεγάλο αυτό έθνος στην απαξίωση

Ο "δικός μας" Γιάννης Πανούσης, εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ για να συστρατευτεί με τη ΔΗΜΑΡ, και μετά υπήρξε μέγας υποστηρικτής της κυβέρνησης, γιατί προφανώς πείσθηκε από τις εξαγγελίες στο Ζάππειο, από τις καταδίκες των πολιτών και όχι των πολιτικών, από την σύσφιξη των σχέσεων με τους νταβατζήδες που ακόμη λυμαίνονται το δημόσιο, από τη μείωση των συντάξεων και όλα αυτά τα θεάρεστα που ΚΑΙ με τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ συμμετοχή επιτελέστηκαν. (θα μου πείτε....μας έσωνε και αυτός).
Η ερώτηση εδώ θα έπρεπε να είναι: "Eίχατε καταλάβει το κακό που επιφέρατε στο τόπο, στους συνταξιούχους, στους νέους, στην περιουσία της χώρας; Και αφού το καταλάβατε μόλις λίγο διάστημα μετά τις εκλογές ότι δεν θα τηρηθεί καμία εκ των προεκλογικών δεσμεύσεων και θέσεων, γιατί δεν παραιτηθήκατε όπως το έκαναν άλλοι;"Η άλλη ερώτηση θα έπρεπε να είναι "Πόσο περήφανος είστε που συμπράττετε, συνυπάρχετε και συνκοινοβουλεύεστε με την συνεργάτιδα σας στο κόμμα, κα Ρεπούση;"
"Πόσο περήφανος είστε ως ακαδημαϊκός, που βλέπετε τα πανεπιστήμια σε αυτό το χάλι, και την παιδεία να παραπαίει, έτοιμη να δεχτεί το τελικό χτύπημα από τις προτάσεις της Τρόικα να επιβληθούν δίδακτρα ή από το αποτέλεσμα της περιθωριποίησης των καθηγητών απόρροια της φτωχοποίησης τους;"
Τέλος,
"Πόσο περήφανος είστε τώρα που αποδεικνύεται η πραγματικότητα και η αλήθεια μέσω των δηλώσεων της ίδιας της κας Μέρκελ, που αποτελούν και το πραγματικό λόγο που μπήκαμε στα μνημόνια και μας επιβλήθηκε η Τρόϊκα με την ανοχή των προηγούμενων και της σημερινής συγκυβέρνησης, της οποίας υπήρξατε μέλος δια της αποφάσεως του κόμματος στο οποίο ανήκετε και υπάρχετε;"
Παρόλα αυτά, και έχοντας αυτά τα ερωτήματα αναπάντητα, ο "δικός μας" Γιάννης Πανούσης, είναι κάτι καλό ως υποψήφιος περιφερειάρχης.
Και εδώ ήταν η στιγμή για να βάλω τελικά τα γέλια, αφού αφενός δεν μπορώ να βρω στα σοβαρά ΕΣΤΩ ΕΝΑ λόγο να καταλάβω γιατί θα έπρεπε να είναι υποψήφιος, και ποιά είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τον χαρακτήριζαν ως "καλό" υποψήφιο, και αφετέρου, γιατί είναι σαν να βλέπω μπροστά μου τον Πέτρο Τατούλη να έχει πέσει κάτω και να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια και την ικανοποίηση για την ευκολότερη από ότι περίμενε νίκη.

Υ.Γ. Αλέξη, αν κάνεις και αυτό το λάθος, σε βλέπω πολύ χλωμό τελικά... Κατηγορούσαμε τους άλλους για κωλοτούμπες, όχι να γίνεις και εσύ ένας εξ αυτών, και μάλιστα με πιθανότητες χρυσού μεταλλίου.

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν συμφωνείτε, δικαίωμά σας.
    Αν δεν σας αρέσει, δεν σας κάλεσα στο blog, ούτε σας προέτρεψα να διαβάσετε.
    Αν δεν το αντέχετε, το κατανοώ και σας συμπονώ.
    Αν βρίζετε, υπάρχουν τα στοιχεία σας με ώρα αποστολής και διεύθυνση από το IP σας, προς διάθεση.

    Αν πονάτε...φαρμακείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.