Ανεργία: Το βρώμικο όπλο καταστολής των Ελλήνων.

Οι τρεις στους τέσσερις ΑΝΕΡΓΟΥΣ παραμένουν χωρίς δουλειά για 2,5 χρόνια κατά μέσο όρο και στην πλειοψηφία τους αποτελούν εργατικό δυναμικό υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως το 72% των ανέργων δηλώνει πως θα δεχόταν μια θέση κατώτερη των προσδοκιών τους και χαμηλότερη των προσόντων τους. 
Ακόμη, ένα 32% των ανέργων θεωρεί ότι θα είναι σε
καλύτερη κατάσταση αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.
Σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις, οι 9 στους 10 άνεργους αισθάνονται ανασφάλεια και φόβο, 6 στους 10 αισθήματα επιθετικότητας, 4 στους 10 διαπιστώνουν προβλήματα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και μόλις 2 στους 10 δηλώνουν ότι η κατάσταση αυτή τους κάνει πιο μαχητικούς. Σχετικά με την επίλυση του προβλήματος, το 87% πιστεύει ότι η ανεργία θα περιοριστεί με τη μείωση της φορολογίας για τις νέες επιχειρήσεις, το 80% με τη διευκόλυνση του ανοίγματος νέων επιχειρήσεων, το 78% με προγράμματα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης και το 77% με προγράμματα επιδότησης.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΙΝΕ της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, επισήμανε ότι από το 28% της ανεργίας στη χώρα μας, το 17% οφείλεται σε διαρθρωτικά προβλήματα της αγοράς εργασίας, ενώ τόνισε ότι απαιτούνται διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.