Ένας-ένας να παίρνουν σειρά. Ποινική δικογραφία για τον σύμβουλο του ΓΑΠ Άλεξ Ρόντος

Για την απάτη της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» έχει συλληφθεί ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, ενώ έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος ακόμη 6 ατόμων.
Ανάμεσά τους είναι και ο Άλεξ Ρόντος, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ως γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, υπέγραφε ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στην συγκεκριμένη ΜΚΟ.
Σε βάρος του κ. Ρόντου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία και ψευδή βεβαίωση. Αυτή τη στιγμή
βρίσκεται στην Αφρική ως εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕ, ενώ κατά το παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.
Επίσης ποινική δικογραφία έχει σχηματιστεί και για δύο Έλληνες πρέσβεις του εξωτερικού.
Κατηγορούνται για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του πλαισίου του νόμου 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις».

Ποιος είναι ο Αλεξ Ρόντος
Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και σύμβουλός του, ο Αλέξης Ρόντος, ανέλαβε πρόσφατα μια ιδιαίτερη αποστολή για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, έχει προκαλέσει συχνά αντιδράσεις, κυρίως όταν έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ σχετικά με πληρωμές του Υπουργείου εξωτερικών, προς διάφορες ΜΚΟ για ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
«Θυμάστε τον μυστηριώδη σύμβουλο του κ. Γ. Παπανδρέου όταν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν υπουργός Εξωτερικών κ. Αλ. Ρόντο; Αυτόν για τον οποίον ο κ. Θ. Πάγκαλος είχε εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του λέγοντας ότι «μερικοί στους διαδρόμους του υπουργείου μιλούν αγγλικά»; Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι τοποθετήθηκε ειδικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο σπαρασσόμενο από τον εμφύλιο Νότιο Σουδάν. Την είδηση δημοσίευσε το site της «Deutsche Welle», η οποία σημείωνε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αποστέλλει στην περιοχή ως ειδικό απεσταλμένο τον διπλωμάτη κ. Αλ. Ρόντο «προκειμένου να συμβάλει στην πολιτική επίλυση του προβλήματος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.