Τι ωραία που ήταν το 1943 που είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας που είναι το πρώτο από το 1943, οπότε θα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που το νέο -ψεύτικο- πλεόνασμα επετεύχθη χωρίς βομβαρδισμούς, εκτελέσεις, λιμούς και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς.
Κάποιοι πιστεύουν πως η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε γκάφα, ενώ η εφημερίδα Guardian κατηγορεί την Λαγκάρντ για την δήλωσή της να εκθειάζει το πλεόνασμα του 1943, όταν η Ελλάδα ήταν υπό ναζιστική κατοχή και έχασε το 10% του πληθυσμού της από πείνα και θηριωδίες, αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είχε πρόθεση να θίξει την Ελλάδα και να προσβάλει τους Έλληνες.
Η Κριστίν Λαγκάρντ υπενθύμισε πως οι Γερμανοί έκαναν πολύ καλή δουλειά
στην Ελλάδα στην διάρκεια της Κατοχής αλλά οι Βρετανοί που διαδέχτηκαν τους Γερμανούς, και οι Αμερικανοί που διαδέχτηκαν τους Βρετανούς, δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα.
Οπότε, ανέλαβαν πάλι οι Γερμανοί την Ελλάδα, για να διορθώσουν τα λάθη των Βρετανών και, κυρίως, των Αμερικανών που ελέγχουν την χώρα από τον Εμφύλιο και μετά.
Δηλαδή, η Κριστίν Λαγκάρντ εκθειάζει τους Γερμανούς και επιτίθεται στους Βρετανούς και τους Αμερικανούς.
Εμάς δεν μας αφορούν οι δηλώσεις της Λαγκάρντ για την Ελλάδα.
Αφού εμείς είμαστε Έλληνες.
(Σκέφτομαι τους Έλληνες που επέζησαν της γερμανικής κατοχής, ζουν ακόμα, και διαβάζουν τις δηλώσεις της Λαγκάρντ. Για προσπαθήστε να έρθετε για μερικά λεπτά στη θέση τους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.