Η Ελλάδα της δημιουργίας: Η ΕΕ υποκλίνεται σε επτά ελληνικές εταιρείες Start – Up για την καινοτομία τους

Με την ευκαιρία της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρίχνει τα φώτα της δημοσιότητας και του ενδιαφέροντος σε επτά ελληνικές εταιρείες Start -Up που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και θεωρούνται καινοτόμες.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ψηφιακή αντζέντα, Neelie Kroes, επισκέφθηκε την Αθήνα στο πλαίσιο του StartUpEurope Tour και δήλωσε: «Η αθηναϊκή tech σκηνή είναι ''καυτή'' και θα γίνει ακόμα πιο ΄καυτή'' και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Μια ψηφιακή μεταστροφή είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ελλάδα. Θα την βοηθήσει να καλύψει
το χαμένο έδαφος στην οικονομία».
Οπως σημειώνεται και στο σάιτ, NewEurope online, οι επτά ελληνικές Start – Up που κάνουν πλέον διεθνή καριέρα είναι οι εξής:
Η Helic που έχει αναπτύξει λογισμικό που χρησιμοποιείται σήμερα σε smartphones . Συνέβαλε επίσης στο να κάνει τα κινητά τηλέφωνα μικρότερα, λεπτότερα , ελαφρύτερα και φθηνότερα .
Η Raycap , ένας σχεδιαστής βιομηχανικών αντικεραυνικής προστασίας και λύσεις διαχείρισης καλωδίων για παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, τη βιομηχανική αυτοματοποίηση, την άμυνα, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αλλού.
Η Constelex σχεδιάζει και αναπτύσσει ενισχυτές οπτικών ινών και φωτονικών συστημάτων για τα μελλοντικά δίκτυα επικοινωνίας οπτικών ινών που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δορυφορικές εφαρμογές .
Η Taxibeat που σας επιτρέπει να επιλέξετε το πλησιέστερο ταξί με βάση επιθυμητά χαρακτηριστικά (ωραιότερο όχημα, επιλογή οδηγού, δωρεάν Wi - Fi, ενσωματωμένο φορτιστές, παροχή παιδικού καθίσματατος κλπ. ). Ηδη έχει επεκταθεί πέρα ​​από τα ελληνικά σύνορα και χρησιμοποιείται σήμερα σε Παρίσι, Πόλη του Μεξικού, Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο.
Η Cookisto είναι μια online κοινότητα όπου οι χρήστες μπορούν να βρουν σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά που παρασκευάζονται από τοπικά μάγειρες ή δημοσιεύουν τα δικά τους πιάτα .
Η Corallia , η Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών , είναι η πρώτη πλατφόρμα για να έχει συσταθεί στην Ελλάδα, με σκοπό να βοηθήσει τους ρέκτες της καινοτομίας
Η Egg, όπου είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά τους καινοτόμους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους, μέσα σε 12 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.