H κοροϊδία με την αναδιανομή του εισοδήματος και τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Αυτά που δεν πρόκειται να μάθετε από τα καταχρεωμένα καθεστωτικά ΜΜΕ της διαπλοκής, θα τα μαθαίνετε μόνο από εμάς...
Σήμερα προβαίνουμε στην αποκάλυψη της κοροϊδίας που κρύβεται πίσω από τις ανέξοδες υποσχέσεις για δήθεν αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος,  προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τους ένστολους.
 Όλοι έχουμε ακούσει  τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς και συνολικά την  κυβέρνηση να επικαλούνται ξανά και ξανά το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας μας,  με σκοπό την άμβλυνση των ανισοτήτων από τις αδικίες που σημειώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια λόγω των τυφλών μέτρων λιτότητας.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Θα περισσέψει πράγματι πλεόνασμα για την Ελλάδα, προκειμένου
να στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους; Πόσα χρήματα θα κατευθύνονται για την αποπληρωμή των τόκων των δανείων των δανειστών μας;
Δυστυχώς σε μία χώρα όπου το τοπίο των ΜΜΕ απαρτίζεται από δημοσιογράφους- «παπαγαλάκια» που διαβάζουν και αναμεταδίδουν μόνο non papers κομμάτων και πολιτικών, πολλές φορές το προφανές και η αλήθεια κρύβονται κάτω από το χαλί.
Και η αλήθεια είναι ότι: ακόμα και πρωτογενές πλεόνασμα να σημειώσει η Ελλάδα, αυτό θα πάει ΟΛΟΚΛΗΡΟ σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή τόκων και δανείων προς τους δανειστές της!
Πιο συγκεκριμένα, διαβάστε το απόσπασμα από την συμφωνία που σύναψε η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2012 στο πλαίσιο της δόσης- μαμούθ την οποία- αν θυμάστε- η κυβέρνηση την διατυμπάνιζε πανηγυρικώς ως... «επιτυχία».
prwt2
Τότε όμως ελάχιστοι δημοσιογράφοι μπήκαν στην διαδικασία να διαβάσουν τι κρύβεται πίσω από τα ψιλά γράμματα εκείνης της συμφωνίας, η οποία προβλέπει επακριβώς...
 «Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της και το 30% τυχόν επιπλέον πλεονασμάτων, σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους προς τους δανειστές της».
Με άλλα λόγια τι σημαίνει αυτό;
 Ότι παρά τα όσα κουραφέξαλα υπόσχονται διάφοροι για αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, αυτό στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να κατευθυνθεί προς την στήριξη όσων το έχουν ανάγκη.
Αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα, ακόμα και μεγαλύτερο να είναι από το προβλεπόμενο, θα πηγαίνει σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή τόκων και δανείων!

an77Δηλαδή για να μπορούν στην Ελλάδα να περισσέψουν χρήματα για  την στήριξη των αδυνάτων, θα πρέπει η ανάπτυξη της οικονομίας της να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να υπερβεί κάθε αναπτυξιακή πρόβλεψη! Ακόμα όμως και στην περίπτωση αυτή, το επιπλέον πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει, σε ποσοστό 30% θα δεσμεύεται απ' ευθείας σε ειδικό λογαριασμό!
Μετά από όλα αυτά, υπάρχουν άραγε κάποιοι που θα συνεχίσουν να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες περί δήθεν πλεονάσματος που θα αποκαταστήσει τις αδικίες;
Το μόνο δίκιο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι δυστυχώς το δίκιο των δανειστών μας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.