Η Ελλάδα ως delicatessen !!!

Η πικρόχολη διαπίστωση ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της έχει αποκτήσει ισχύ αδιαμφισβήτητης και καθολικής αλήθειας. Πράγμα φυσικό με την ανθρωποφαγία που έρχεται σ’ αυτόν τον τόπο από παλιά, αλλά προσέλαβε τα τελευταία χρόνια χαρακτήρα…
καθολικού συμποσίου. Τρώγονται γυναίκες, άνδρες, πένητες, νέοι, γέροι, απροστάτευτοι, ανάπηροι, άρρωστοι, μικρομεσαίοι, μετανάστες, παιδιά - ό,τι αρπάξουν οι μασέλες της επίσημης και εντεταλμένης πατρίδας.
Η πικρόχολη αλήθεια αποδεικνύεται ωστόσο τις τελευταίες μέρες μισή. Διότι εκτός από τα πολλά
κακόμοιρα παιδιά που τρώγονται από την Ελλάδα, υπάρχουν και τα λίγα καλόμοιρα που τρώνε την Ελλάδα. Με μεγάλη όρεξη και χρυσές κουτάλες. Μια ματιά σε όσα -εξ όνυχος…- αποκαλύπτονται για το πάρτι των εξοπλισμών μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο. Η Ελλάδα ως delicatessen τρέφει καλά άρχοντες και άρχοντες, λογαριασμούς και λογαριασμούς, offshore και offshore, φίρμες και φίρμες – γερμανικές κατά προτίμηση.
Πατριώτες και αξιωματούχοι, πολιτικοί και παράγοντες, κομισάριοι και αντιπρόσωποι, μιζαδόροι και αβανταδόροι, εκπρόσωποι και διπρόσωποι – ένας κόσμος ολόκληρος όχι μόνο περνάει καλά στην Ελλάδα, αλλά τρώει του σκασμού από την Ελλάδα και τελικώς καταβροχθίζει την Ελλάδα. Εν ονόματι της Ελλάδας πάντοτε. Μέσα από πατριωτικούς δεκάρικους και διαλογισμούς του τύπου τι είναι η πατρίδα μας, μην είναι οι κάμποι, αυτό διακρίνεται καθαρά: Η Ελλάδα έχει καταντήσει εκτός από όλα τα άλλα πρόσχημα για κάθε αδικία, σκληρότητα, ανισότητα και φαγοπότι εις βάρος της.
Λογοπαίγνιο και παίγνιο έχουν καταντήσει την κακόμοιρη την Ελλάδα. Εν ονόματι των αγίων συνόρων της και της αγίας κυριαρχίας της οι μίζες. Εν ονόματι της σωτηρίας της τα Μνημόνια. Εν ονόματι του λαμπρού μέλλοντός της το σκοτεινό παρόν. Κι αν αναρωτηθεί κάποιος τι σχέση έχει ο Σαμαράς με τον Κάντα, ο Βενιζέλος με τις μίζες, το ΠΑΣΟΚ με τη διαφθορά, η Ν.Δ. με το βρόμικο χρήμα, η πολιτική ελίτ με τους μεσάζοντες της αρπαχτής και τους εργολάβους της πηχτής, εύκολα μπορεί να καταλήξει ότι ένα πράγμα τους ενώνει και τους δονεί όλους: Η Ελλάδα! Η αγάπη για την Ελλάδα – διακηρυγμένη και διαφημισμένη με χίλιους τρόπους.
Έτσι η Ελλάδα έχει καταντήσει επιβαρυντικό στοιχείο. Είναι ύποπτο να την επικαλείται οποιοσδήποτε ασκεί εξουσία. Και η ευθύνη ανήκει σε κείνους που την έκαναν προπαγανδιστικό κλοτσοσκούφι για ίδιον όφελος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.