Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης.

Πολίτες του Δήμου μας που εκφραζόμαστε κυρίως από τις δυνάμεις της ευρύτερης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κοινωνικές ομάδες και Δημότες που επιθυμούμε μια ριζικά διαφορετική αυτοδιοικητική πορεία,
ΚΑΛΟΥΜΕ                  
Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 ,ώρα 11.00 πμ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες καθώς και Δημότες με ιδέες, προτάσεις, αιτήματα, διεκδικήσεις και συλλογικές δράσεις στην ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ μιας ευρείας Λαϊκής συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται για την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ.
Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού σχήματος, όπου θα συμμετέχουν όλοι και θα συνεργάζονται δημοκρατικά, ισότιμα και δημιουργικά, με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς κομματικό έλεγχο, συνθέτοντας τις
διαφορετικές απόψεις,παραμερίζοντας όσα μας χωρίζουν και προτάσσοντας όσα μας ενώνουν.

Ο-Η Επικεφαλής της δικής μας αυτοδιοικητικής προσπάθειας και το ψηφοδέλτιο θ' αναδειχθούν μέσα από την ίδια την Δημοτική Παράταξη που σας καλούμε να δημιουργήσουμε. Θα αναδειχθούν με συλλογικές,δημοκρατικές διαδικασίες και θα υπηρετήσουν την φιλοσοφία της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ,δεσμευόμενοι από το προγραμματικό της πλαίσιο,τις βασικές αρχές και τις κατευθύνσεις της.
Η ιστορία μας διδάσκει ότι μόνο οι λαϊκές συμμαχίες έχουν την δυναμική να αλλάξουν τα πράγματα.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία πάνω στους παρακάτω άξονες:
1) Στην αντικατάσταση του υπερσυγκεντρωτικού  και Δημαρχοκεντρικού συστήματος διοίκησης των Δήμων από ένα μοντέλο νέας μορφής διακυβέρνησης στη βάση μιας ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ διοίκησης  με  ΑΜΕΣΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες, με θεσμούς συμμετοχής, και ελέγχου που θα υπηρετεί πραγματικά τον δημότη και θα στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις τοπικής ανάπτυξης.
2) Στην ενίσχυση και ενθάρρυνση  κάθε συλλογικής προσπάθειας κοινωνικής   αλληλεγγύης, όπως κοινωνικά ιατρεία, παντοπωλεία φαρμακεία, ώστε να βρεθούμε δίπλα στα άτομα που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη ή στην επανένταξη στην αγορά εργασίας, στα άτομα που είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Τον χώρο που δημιουργείται από την κατάρρευση των κοινωνικών δομών που επέβαλαν οι παραπάνω  πολιτικές  η τρόικα, οι κυβερνήσεις και οι πρόθυμοι εταίροι τους πρέπει να τον καλύψουμε εμείς και όλες εκείνες οι δυνάμεις που επιθυμούν ένα διαφορετικό αύριο αξιοπρεπούς επιβίωσης, ισότητας, ελευθερίας και ποιότητας ζωής.
3) Στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου με συγκεκριμένες ενέργειες και έργα ήπιας ανάπτυξης που θα μπορούν να ενισχύσουν την απασχόληση και να συμβάλουν στη  βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στην κάθε περιοχή ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της, ενάντια στο μαρασμό στον οποίο οδήγησαν η κεντρική και η τοπική πολιτική εξουσία διαχρονικά.
4) Στην υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα των κρίσιμων κοινωνικών και αναπτυξιακών τομέων όπως οι δομές του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας και της παιδείας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, των υδάτινων πόρων, της καθαριότητας, της διαμόρφωσης και συντήρησης δημόσιων και πράσινων χώρων, ενάντια στις επαπειλούμενες και πραγματοποιηθείσες απολύσεις εργαζομένων και στην λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων στους Ο.Τ.Α.
5) Στην προώθηση  ενιαίου χωροταξικού - πολεοδομικού σχεδιασμού στο Δήμο, με τη συμμετοχή των πολιτών, στο πλαίσιο της αειφόρας λογικής. Στόχος, η ισορροπία μεταξύ αστικής-τουριστικής-βιομηχανικής-αγροτικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, της ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου.
6) Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος σε ένα δήμο «πράσινο», βιώσιμο, φιλικό στον άνθρωπο, που μπορεί να γίνει παράδειγμα δήμου μηδενικών αποβλήτων και αειφόρου ανάπτυξης με τον έλεγχο των Βιομηχανιών και την διεκδίκηση του πράσινου φόρου.
7) Στην  εφαρμογή πολιτικών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαβούλευση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
8) Στην υπεράσπιση και αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων,για να διαφυλαχθεί και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους, πράγμα που έχει άμεση σχέση με την τοπική ανάπτυξη αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
9) Στην υπεράσπιση της Δημοτικής Περιουσίας όπως του Υδροθεραπευτηρίου και του Καζίνο καθώς και του δημοτικού συμφέροντος και των θέσεων εργασίας, ενάντια στα συμφέροντα που επιβουλεύονται  την δημοτική περιουσία. 
10) Τη διαρκή πάλη για μια αυτοδιοίκηση που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους δημοτικούς πόρους και θα εφαρμόζει την αξιοκρατία στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Τα παραπάνω,χωρίς να αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση,είναι κάποιες σκέψεις,οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν το περιεχόμενο και την αφετήρια για την ίδρυση Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο μας

6 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον το εγχείρημα , πρωτότυπο και προς παντός Δημοκρατικό , αφού οι όποιες επιλογές (για υποψήφιους Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και το πρόγραμμα ) θα γίνουν από τα κάτω με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες .Εύχομαι να πετύχει .Θερμά συγχαρητήρια στους Πολίτες του Λουτρακίου που είχαν αυτή τη πρωτοβουλία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. s-spinos
    Πράγατι ενδιαφέρον το εγχείρημα! Το κατά πόσο θα έχει επιτυχία, εξαρατάται σχεδόν αποκλειστικά από τους πολίτες του Δήμου μας. Και είναι μια ευκαιρία, ως πολιτικά όντα και άνθρωποι που ενδιφέροντε για την αναβάθμιση της ρημαγμένης ζωής μας, να αποδείξουμε όλοι μαζί και ο κάθε ένας μας χωριστά, σε τι αποσκοπούμε.

    Λέγεται πως η μάχη στο Δήμο είναι μάχη προσώπων. Μπορεί όμως η υπό διαμόρφωση Δημοτική κίνηση να την κάνει μάχη για ένα άλλο Λουτράκι. Θαρρώ πως ανθρώπινο δυναμικό ικανό να πλαισιώσει τη Δημοτική Κίνηση υπάρχει. Φτάνει να τολμήσει να βγεί στο προσκήνιο.

    Τίποτα δεν είναι εύκολο. Δύσκολο? Δυσκολότατο. Πρώτα πρέπει να θέλουν και οι πολίτες. Πολά, μας λείπουν. Και ό,τι λείπει, λείπει, που πάει να πει πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτά που έχουμε, και χρόνος ακόμα υπάρχει και κόσμος για να δώσει τη μάχη και ιδέες.

    Η άλλη πλευρά είναι στα χειρότερα της, καταρρέουν, τρέμουν στο καινούριο που έρχεται. Φτάνει οι υγειής δυνάμεις του Δήμου - υπάρχουν - να τολμήσουν και να βγουν μπροστά.

    Θα δούμε τι τελικά αξίζουμε. Την εκαιρία μας την έχουμε, Ας αναλάβουμε ο κάθε ένας μας την ευθύνη που μας αναλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως θα συμφωνήσω μαζί σου, όμως όταν κάτι ξεκινάει με κομματική προτροπή (ΣΥΡΙΖΑ και Ριζοσπαστική Αριστερά), και προβάλλουν στο τέλος την ακομμάτιστη προσπάθεια, ποιον ξεγελούν;
      'Αλλη μια από τα ίδια. Θα αποφασίσουν "δημοκρατικά" η ΤΟ του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ο κάθε Μίχας και η κάθε Καλλίρης που έχουν δείξει το ποιόν τους και την "δημοκρατικότητα τους" δίπλα στο Λογοθέτη. Ποιος ψήνεται;
      Θα χαιρόμουν για μια τέτοια προσπάθεια μόνο αν αποτίναζαν τις κομματικές ταυτότητες από την ανακοίνωσης. Μάλιστα η ανακοίνωση έγραφε και για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εδώ λείπει.
      Ας μην γελιόμαστε λοιπόν. Άλλο οι δημοκρατικές δυνάμεις και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, και άλλο οι κομματικά προωθούμενες ή υποστηριζόμενες που είναι καταδικασμένες στην αποτυχία.

      Διαγραφή
  3. Δεν υπάρχει άποψη η οποία δεν είναι πολιτική. Ακόμη και αυτή που λέει πως η πολιτική είναι μια κακή υπόθεση, είναι μια βαθιά συντηρητική πολιτική άποψη που βολεύει όσους θέλουν με την πολιτική τους να ορίσουν και να διατηρήσουν τα πράγματα αμετάβλητα και ως έχουν . Οι πιο συντηρητικές πολιτικές απόψεις ανατράφηκαν στην αγκαλιά της θεωρίας της Απολιτικ .δράσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντηρητικές μεν, αλλά μη κατευθυνόμενες, έτσι;

      Διαγραφή
    2. s-spinos
      @6/1-12.02, καταλαβαίνω τις αμφιβολίες σου για τους πάντες και για τα πάντα, (εγώ να δεις), όμως... όμως δεν περπατάει έτσι η ζωή, μην την πάθουμε κατά πως λέει η παροιμία ότι "όποιος κάηκε στο χυλό, φυσσά και το γιαούρτι" γιατί αυτό μας βουλιάζει πιο πολύ στον καναπέ μας και στόν εαυτούλη μας.

      Δεν νομίζεις ότι καλό είναι που κάποιοι κάνουν την αρχή? Δεν αποκλείουν κανέναν.
      Δεν κατανοώ αυτό που λές,"Άλλο οι δημοκρατικές δυνάμεις και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, και άλλο οι κομματικά προωθούμενες ή υποστηριζόμενες που είναι καταδικασμένες στην αποτυχία."
      Ίσα - ίσα, που αυτό το κάλεσμα ακριβώς σε αυτές τις δυνάμεις απευθύνεται.

      Και τι λέει? Ελάτε να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ και να αναζητήσουμε μαζί, στο φως της ημέρας, με όλα τα χαρτιά ανοιχτά πάνω στο τραπέζι, και όχι στα όποια κομματικά γραφεία, για τα πως και τα γιατί είναι ζωτική ανάγκη να βγούμε από το τέλμα που έχει περιπέσει ο Δήμος μας.

      Που είδες το κατευθυνόμενο? Θαρρώ πως όλοι μας, (με την ψήφο μας), κάποιο πολιτικό κόμμα στηρίζουμε, και μερικοί συμμετέχουν και στην οργανωμένη ζωή του. Που βρίσκεται το παράδοξο?

      Διαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.