Μας πάνε για χρεοκοπία..(τα ψέματα του Σαμαρά με αποδείξεις από διεθνείς οικονομολόγους)

Δεν το λέει ο Καμμένος ….το λένε τα στοιχεία, διεθνείς οικονομολόγοι και ειδικοί..
Σοβαρό πρόβλημα ταμειακών ροών παρουσιάζει η Ελλάδα και πάλι παρά το ότι έχει ένα πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών .
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή στους όρους αποπληρωμής ή άλλο σχέδιο διάσωσης ή θα χρεοκοπήσει τον Αύγουστο , αν όχι τον Μάιο. Χρησιμοποιώ τις λέξεις « θα χρεοκοπήσει ” αορίστως.
Ο μόνος τρόπος που η Ελλάδα σήμερα κάνει τις πληρωμές δανείων γίνεται με τα χρήματα από την Τρόικα.
Η απάτη λειτουργεί ως εξής: τα χρήματα των δανείων της τρόικα, φέρεται να  έχουν δοθεί στην Ελλάδα , αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αγγίξει πραγματικά..
Αντ ‘αυτού τα χρήματα πηγαίνουν πίσω προς την Τρόικα για τις πληρωμές τόκων και κεφαλαίου …
Μόλις δύο ημέρες πριν από Νέο έτος 2014 , Αντώνης Σαμαράς είπε στον λαό ότι η Ελλάδα θα αφήσει το πρόγραμμα διάσωσης της τον επόμενο χρόνο, χωρίς να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. « Το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα εξόδου από τη δανειακή σύμβαση », είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. ”Το 2014, η Ελλάδα θα βγεί έξω στις αγορές και πάλι και θα αρχίσει να γίνεται μια κανονική χώρα … Δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέα δάνεια και νέες συμφωνίες διάσωσης ” .
Όμως, τα στοιχεία που λαμβάνονται από το Slog δείχνουν ότι είπε ψέματα.


Το σύνολο των πληρωμών που οφείλονται για το 2014 είναι € 31.6bn . Τα συνολικά κεφάλαια του δανείου για να καλύψουν το ποσό αυτό είναι € 17,5 δις . Το
ελληνικό πλεόνασμα € 0,8 δισεκατ. προφανώ και δεν αρκεί.
Δείτε τώρα το δεύτερο γράφημα .. :

Στις 20 και 21 Μαίου , λήγουν 3 κουπόνια . Το μεγαλύτερο από αυτά – ένα ποσό 5,2 δισ. € – είναι , επίσης, με κυμαινόμενο επιτόκιο…
Στη συνέχεια, όμως στις 20 Αυγούστου τα πράγματα πάνε άσχημα, όταν και πάλι δύο ακόμη κουπόνια λίγουν . Το κενό χρηματοδότησης εδώ είναι € 5,6 δις .     Έτσι, ακόμα και με το πολύ καλύτερο, πιο αισιόδοξο σενάριο , ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται € 8,5 δισ. δημοσιονομικών πλεονασμάτων , και τα χρειάζεται για τις επόμενες 16 εβδομάδες.
Εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση πλεονάσματος , μπορεί να πει την τρόικα να πάει στην κόλαση, να κηρύξει το χρέος διάσωσης άκυρο, και να αρνηθεί το επαχθές βάρος του χρέους της. 
Προτείνω η Ελλάδα να κάνει ακριβώς αυτό.
globaleconomicanalysis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.