Το βάρος των αλυσίδων. Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με ελληνικούς υπότιτλους.

Το βάρος των Αλυσίδων είναι μια καναδέζικη ταινία ντοκιμαντέρ που θα κριτικάρει το ρόλο που παίζουν ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην τραγική διάλυση ενός κάποτε ευημερούντος ευρωπαϊκού κράτους την Γιουγκοσλαβία. 
Η ταινία - ντοκιμαντέρ, είναι γεμάτη από σπάνια πλάνα που δεν έχετε ξαναδεί , είναι μια δημιουργική από πρώτο χέρι ματιά στο γιατί η Δύση παρενέβη στη γιουγκοσλαβική σύγκρουση, με ένα εντυπωσιακό ρόστερ των συνεντεύξεων με τους ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και των απλών πολιτών της δημοκρατίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας
Η ταινία παρουσιάζει επίσης θετικές ιστορίες από τους Γιουγκοσλαβικους πολέμους - οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα από την εθνικιστική τους προέλευση, ιστορίες ανδρείας και αυτοθυσίας

4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ , ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ,ΜΑΚΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχεδόν 20 χρόνια, επαναλαμβάνω αυτά που λεέι το ντοκυμανταίρ. Κανένας δεν άκουγε μεχρι σήμερα. Για αυτούς, ΝΑΤΟικούς και προοδευτικάριους, ήμουν "εγκληματίας". Τώρα και βασανιστικά αργά, η αλήθεια δικαιώνεται. Μετά από δεκάδες ανακοινώσεις εκτέλεσής μου, μετά από απειλές για Χάγη, μετά από τόνους λάσπη. Να πω ότι χαίρομαι; Όχι. Λυπάμαι και μάλιστα βαθειά. Για τους φίλους μου που χάθηκαν άδικα, επειδή έτσι το ήθελαν οι τραπεζίτες. Επειδή έτσι τόθελαν οι ΝΑΤΟικοί εγκληματίες. Σας ευχαριστώ για τον υποτιτλισμό στα ελληνικά. Είναι και αυτό το φιλμ, έστω και αργά, μια δικαίωση.

    Σταύρος Βιτάλης
    Ταγματάρχης του Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.
    Παρασημοφορημένος με Πολεμικό Μεγαλόσταυρο Υποστράτηγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό! Σας ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.