Σουσάκι: Το ηφαίστειο του δήμου μας δίπλα στην Αττική (βίντεο)

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στο δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, υπάρχει ένας ηφαιστειακός γίγαντας, που ευτυχώς κοιμάται ήσυχα εδώ και δύο εκατ. χρόνια.
Πρόκειται για το Σουσάκι, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, που αποτελεί το βορειότερο άκρο του ενεργού ηφαιστειακού τόξου του νότιου Αιγαίου, στο οποίο ανήκουν και τα ηφαίστεια στα Μέθανα, στον Πόρο, στη Μήλο, στη Σαντορίνη και στη Νίσυρο....
Το στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο ηφαίστειο να ξεχωρίζει είναι ότι δεν έχει κρατήρα ή καλντέρα, αλλά δεκάδες τρύπες (στόμια) από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα και θείο.
Η περιοχή λόγω του γεωδυναμικού της πεδίου, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει εκμεταλλευτεί για την
παραγωγή γεωθερμίας και ενέργειας, με παράλληλη δημιουργία φυτωρίων και αντίστοιχων μονάδων, δίνοντας διέξοδο στην βυθισμένη οικονομία της περιοχής, η οποία έχει και την ατυχία εν μέσω κρίσης να έχει και την χειρότερη δημοτική αρχή όλων των εποχών, αυτή του Κ. Λογοθέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων ψεμάτων του στις προγραμματικές του δεσμεύσεις και εξαγγελίες, προέτασσε την εκμετάλλευση και ανάπτυξη της περιοχής.
Όπως αναφέρουν καθηγητές Γεωλογίας και Ηφαιστειολογίας για το θέμα, σήμερα οι επιστήμονες θεωρούν ότι το ηφαίστειο είναι σβησμένο, ωστόσο «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα μυστικά της γης ή να ακούσει τους... ψιθύρους της.
Αξίζει να το επισκεφτείτε για την ιδιαιτερότητα των πετρωμάτων που θα συναντήσετε εκεί, αλλά και την άγρια σχεδόν θανατική ομορφιά του τοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.