Όλα τα άπλυτα στη φόρα

Ένας κόσμος με κατοίκους που διακατέχονται από μία και μόνο εμμονή: να καταφέρουν να κρατήσουν κάτι μυστικό. Ένας κόσμος «επιστημονικής φαντασίας» στον οποίο τα άπλυτα του καθενός βγαίνουν στη φόρα στο Διαδίκτυο.
Ένας κόσμος που δημιούργησαν δύο Ισπανοί και ένας Αμερικάνος, σκιτσογράφοι στο επάγγελμα, μήνες πριν σκάσει η βόμβα «Έντουαρντ Σνόουντεν» και που σήμερα έχει κατακτήσει τον πλανήτη.
Το Private Eye διακινείται μόνο μέσω Ίντερνετ, μπορεί να το κατεβάσει κάποιος δωρεάν ή να
καταβάλει το αντίτιμο που επιθυμεί (μέχρι και 0,50 ευρώ).
Όταν οι δύο Καταλανοί Μόντσα Βιθέντε και Μάρκος Μαρτίν, μαζί με τον Αμερικάνο Μπράιαν Βόγκαν, αποφάσισαν να πειραματιστούν επιχειρηματικά, αποφεύγοντας να απευθυνθούν σε κάποιον εκδοτικό οίκο και επιλέγοντας να προωθήσουν τη δουλειά τους μέσω Διαδικτύου –και μάλιστα με την επιλογή της δωρεάν ανάγνωσης –, δεν φαντάζονταν τι θα επακολουθήσει.
Μετά την κυκλοφορία του πρώτου κεφαλαίου του κόμικ τους, το οποίο διαδραματίζεται το 2076 στις ΗΠΑ και πραγματεύεται (μέσα από αποκαλύψεις ενός αδιάκριτου παπαράτσι και ενός περιθωριακού ντετέκτιβ) την «υπερ-παρακολούθηση» των πολιτών, τα όσα συνέβαιναν στον «φαντασιακό» αυτόν κόσμο πήραν σάρκα και οστά. Το σκάνδαλο της NSA που αποκάλυψε ο πρώην τεχνικός των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν έδωσε στο Private Eye σχεδόν προφητικές διαστάσεις, εκτινάσσοντας την αναγνωσιμότητά του στα ύψη και οδηγώντας αρκετά αμερικάνικα ΜΜΕ – «USA Today», «Hollywood Reporter», το εξειδικευμένο «Kotaku» κ.λπ. – να το κατατάξουν ανάμεσα στα κορυφαία κόμικ του 2013.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο κατεβάζουν μανιωδώς το «βιβλίο» στους υπολογιστές τους (μέχρι σήμερα κυκλοφορεί στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα καταλανικά, τα πορτογαλικά και τα γαλλικά), ενώ ένα εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό αφήνει και το κατιτίς. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, ο μέσος όρος «πληρωμής» είναι τα 1,4 ευρώ και τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα έβγαζαν εάν το κυκλοφορούσε ένας οίκος του μεγέθους της Marvel, γι’ αυτό και είναι πλέον βέβαιο ότι θα ολοκληρωθούν και τα δέκα κεφάλαια της ιστορίας τους (τελειώνει μέσα στο 2014 και κυκλοφορεί ένα κεφάλαιο ανά δίμηνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.