Ο Μπέπε Γκρίλο τα χώνει στον Άδωνι. Διεθνής καριέρα ανοίγεται για τον τηλεβιβλιοπώλη υπουργό.

Σ.Σ. Ο μπουμπούκος σε διεθνή καριέρα. Μα να τον έχουν πάρει χαμπάρι και στην Ιταλία, λέγοντας ότι "βγαίνει συνέχεια στην τηλεόραση και χαζογελάει;" 
Διάσημος (άλλοι το λένε και...ρόμπα) και στην Ιταλία γίνεται ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ιστορία με το «25ευρω».
Η επιμονή του κ. Γεωργιάδη να παραμείνει το μέτρο της επιβάρυνσης με 25 ευρώ κάθε ασθενούς που έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, έγινε αφορμή για να τον σατιρίσει ένας ειδικός στο είδος, ο Ιταλός Μπέπε Γκρίλο.
Ο επικεφαλής του «Κινήματος των 5 αστέρων», που έκανε την έκπληξη στις γενικές εκλογές της Ιταλίας τον Φεβρουάριο του 2013 συγκεντρώνοντας το 25% των ψήφων, αφιέρωσε ειδική
καταχώρηση στο μπλογκ του στον Έλληνα υπουργό Υγείας.
Με τίτλο «Το νέο ελληνικό χαρτονόμισμα των 25 ευρώ» και φωτογραφία ένα «25ευρω» με το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη, ο Μπέπε Γκρίλο δημοσιεύει ρεπορτάζ για το θέμα: «Το καινούριο χαράτσι των 25 ευρώ, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου για όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα ελληνική νοσοκομεία έχει δημιουργήσει δημόσια κατακραυγή».
Και συνεχίζει: «Συντηρητικοί πολιτικοί, όπως ο νυν υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης –στη φωτογραφία το χαρτονόμισμα των 25 ευρώ με το πορτρέτο του που φτιάχτηκε για χάρη του- περιγράφουν το μέτρο σαν 'μοχλό αλληλεγγύης' για τους ανασφάλιστους ασθενείς».
xartonom
Από το ρεπορτάζ δεν λείπει το «ατράνταχτο» επιχείρημα που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο κ. Γεωργιάδης για να δικαιολογήσει το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο ένας ασθενής νοσηλεύεται μία φορά κάθε 10 χρόνια, κατά μέσο όρο. «Το να πληρώνεις 25 ευρώ κάθε δεκαετία, δεν είναι και το τέλος του κόσμου», παραθέτει τα λόγια του υπουργού Υγείας ο Μπέπε Γκρίλο.
Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με τις δηλώσεις ενός Έλληνα συνταξιούχου, ο οποίος λέει: «Είναι ντροπή. Δεν μπορώ να πληρώσω ούτε 5 ευρώ στο νοσοκομείο και αυτός ο Άδωνις πιστεύει ότι όλα είναι μια χαρά. Βγαίνει στις τηλεοράσεις και γελάει όλη την ώρα».
Αυτά έγραψε ο Γκρίλο, τον οποίο παρακολουθούν εκατομμύρια Ιταλοί μέσω του μπλογκ του και των social media. Το πρόσωπο του υπουργού Υγείας αποδείχτηκε ιδανική περίπτωση κοινωνικής σάτιρας από έναν κωμικό και πολιτικό, μιας από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
Βέβαια, τη στιγμή της δημοσίευσης ο Μπέπε Γκρίλο δεν είχε πληροφορηθεί το «άδειασμα» του υπουργού Υγείας από τον πρωθυπουργό και την απόσυρση του μέτρου. Παρά την απόσυρση, το «25ευρω» με το πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη παραμένει μια δυνατή εικόνα, που θα τον κατατρέχει για καιρό, όπως φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.