Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Μ. Σουλτς: Δεν είσαι υποψήφιος της Μέρκελ.

Σχόλιο του Αλ. Τσίπρα, όπως δημοσιεύτηκε από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα πλαίσια συνέντευξης με το δημοσιογράφο Τάκη Τσάφο:
“Ο υποψήφιος για την προεδρία της ευρωπαϊκής αριστεράς Αλέξης Τσίπρας άσκησε αυστηρή κριτική στον απερχόμενο Πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. 
Ο Σούλτς δρα ως αν να είναι Υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατων και της Καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στην Αθήνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έκπληκτος όταν πριν λίγες μέρες διάβασε μια συνέντευξη του Μάρτιν
Σούλτς στην όποια δήλωνε ότι δεν θα έπρεπε η καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη. “Οι αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού με τους 28 πρωθυπουργούς” έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Σούλτς.
Είναι ο κ. Σούλτς υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κυρίας Μέρκελ και των χριστιανοδημοκρατών, διερωτηθεί ο Τσίπρας. Σε αυτήν την συνέντευξη διατύπωσε ο Σούλτς δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη, είπε ο Τσίπρας. Το ερώτημα είναι αν το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των σοσιαλδημοκρατών. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κυρία Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού; Η συμμαχία Σούλτς και Μέρκελ εγγυάται, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, την συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας.
Εμείς απευθυνόμαστε στον απλό Γερμανό πολίτη που παραδοσιακά ψηφίζει SPD: τον προτρέπουμε να πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου. Και με την ψήφο του να δώσει εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είπε κλείνοντας”

AvantiPopoloGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.