Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στη Κόρινθο.

Σ.Σ. Αλλού έχουν να επιδείξουν έργα και πρωτοβουλίες, και εδώ το μόνο που επέδειξαν ήταν η....νεραϊδοχώρα!!
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, πραγματοποιείται  στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, έκθεση  για την αρχαία Ελληνική τεχνολογία....
Τα εκθέματα τα οποία συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, περιλαμβάνουν μια εξαιρετική επιλογή 350 εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.χ. μέχρι το τέλος της αρχαιότητας.
Οι συμπολίτες μας θα ανακαλύψουν ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος  του
αρχαίου Ελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.
Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν  το αυτόματο θέατρο του Φίλωνος (κινηματογράφος των αρχαίων Ελλήνων), το προγραμματιζόμενο θέατρο του Ηρωνος και την αιολόσφαιρα του (η πρώτη ατμομηχανή της ιστορίας), το υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, το μηχανισμό των Αντικυθήρων , την ύδραυλη  του Κτησιβίου ( το πρώτο πληκτροφόρο μουσικό όργανο της ιστορίας), το πολυβόλο καταπέλτη του Διονυσίου ( η πρώτη εφαρμογή επίπεδης αλυσοκίνησης παγκοσμίως, και πολλά  άλλα .
Η έκθεση  η οποία  θα διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου του 2014, είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 1μ.μ. και το απόγευμα από τις 5 μ.μ. έως τις 8μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.