Το παραμυθάκι του Άδωνι (aka Μπουμπούκος) με το 1 ευρώ

Τι είναι 1 ευρώ μπροστά στην αιωνιότητα, τη σωτηρία της πατρίδας, την έξοδο στις αγορές, την έξοδο από το μνημόνιο; 
Η απάντηση είναι εύκολη. Πρόκειται για το νέο παραμυθάκι του Άδωνι, που εντάσσεται στα γνωστά κυβερνητικά επικοινωνιακά φληναφήματα.
Τις επόμενες ημέρες κάθε ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ όταν πηγαίνει στο φαρμακείο για να πάρει τα φάρμακά του θα πρέπει να πληρώνει 1 ευρώ για κάθε συνταγή. Το 1 ευρώ είναι υπέρ ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακοποιοί μετατρέπονται σε εισπράκτορες αφού θα πρέπει να αποδίδουν το νέο χαράτσι στον ασφαλιστικό οργανισμό.
Το ποσό, βέβαια, φαντάζει ευτελές και αυτή είναι η άποψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας. Είναι, όμως έτσι; Και είναι πράγματι μόνον 1 ευρώ; Ασφαλώς και όχι, κατά την πάγια
επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης…
Το 1 ευρώ μπορεί να γίνει 10!
Όπως αποκαλύπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το 1 ευρώ μπορεί να είναι και 10! Και αυτό γιατί μόνο 1 ευρώ ανά συνταγή, θα πληρώνουν όσοι παίρνουν το πολύ 3 φάρμακα αφού μέχρι 3 επιτρέπεται σήμερα να αναγράφονται σε μία συνταγή και μόνο αν τα φάρμακα ανήκουν στην ίδια κατηγορία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Εάν, δηλαδή, ένας ασφαλισμένος πάσχει από 3 νοσήματα (πχ Σακχαρώδη διαβήτη, Υπερλιπιδαιμία, αρτηριακή Υπέρταση) και χρειάζονται 1 φάρμακο για το κάθε νόσημα, θα πρέπει να λαμβάνει διαφορετική συνταγή για το καθένα, οπότε θα επιβαρύνεται με 3 ευρώ αντί για 1 ευρώ. Αντίστοιχα εάν ένας ασφαλισμένος χρειάζεται περισσότερα φάρμακα διαφορετικών μεταξύ τους πρωτοκόλλων, θα χρειαστεί περισσότερες διαφορετικές συνταγές και το κόστος που θα κληθεί για αυτές να πληρώσει, μπορεί να φτάσει μηνιαίως στα 8 ή 10 ευρώ!
Έτσι με αυτό το δήθεν ευτελές ποσό, κυβέρνηση και υπουργείου Υγείας αυξάνουν για μια ακόμα φορά τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αγορά των φαρμάκων του. Γιατί εάν για παράδειγμα μια συνταγή περιέχει φάρμακα αξίας 10 ευρώ για τα οποία ο ασφαλισμένος πλήρωνε μέχρι σήμερα 2, θα πληρώνει, πλέον 3 ευρώ.
Ευτελής σκέψη, ευτελής πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.