Μια ελπίδα επί 2014

Νέα χρονιά σημαίνει νέες ευκαιρίες, ανάγκη για να μηδενίσουμε το κοντέρ και να ξαναρχίσουμε. Ποιος θα μας έλεγε ότι το 2013 θα φτάναμε στο σημείο να αναπνέουμε αιθαλομίχλη και να μετράμε θύματα (που έχασαν την ζωή τους ή την δυνατότητα να ζήσουν) ως κάτι συνηθισμένο, προκειμένου να “σωθούμε”.
Το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά που προσπάθησαν να πάρουν και το τελευταίο ευρώ από τις τσέπες, ενώ ταυτόχρονα έκαναν επισφαλες ακόμα και το να μένεις σε δικό σου σπίτι
Δεν θα πρέπει να έχεις τέτοιες απαιτήσεις για σκλάβος. Ζούσες τόσα χρόνια “πάνω από τις δυνάμεις σου” και πρέπει να επανέλθει η “ισορροπία”. 
Θα πρέπει να νιώθεις κι ένοχος που δεν έγινες νωρίτερα τριτοκοσμικός. Μετατρέπουν την Ελλάδα
ένα απέραντο δουλοπάζαρο, με στρατιές εκβιασμένων που προκειμένου να επιβιώσουν, θα κάνουν όλα τα χατίρια μιας μειοψηφίας.
Καταλάβαμε χωρίς καμία αμφιβολία πια, ότι μια μαφία κάνει κουμάντο στα ζητήματα της χώρας, χειραγωγώντας, απειλώντας, φτιάχοντας νόμους-τέρατα, αξιοποιώντας μηχανισμούς (ΜΜΕ, ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά κ.α) συμπράττοντας με διεθνείς τοκογλύφους και συνάπτοντας συμφωνίες πάνω στο μέλλον μας και σε πράγματα που δεν τους ανήκουν.
Φυσικά είναι πολλά τα…λεφτά και τα ανταλλάγματα, γι’ αυτό με μοχθηρία και αδίστακτους τρόπους καταστρέφουν ότι μπορεί να καταστραφεί, αδιαφορώντας για τα θύματα, αλλά και για το αν γίνουν οι πιο λαομίσητοι στην Ιστορία. Σκοπός τους είναι η με κάθε τίμημα παραμονή τους στην εξουσία.
Οι κυβερνώντες και η αυλή τους, δεν θέλουν να έχεις όνειρα. Μόνο να περιορίζεσαι στο ότι ακόμα έχεις το σπίτι και τον καναπέ σου, να βλέπεις το δράμα του διπλανού σου και να γίνεσαι ηττοπαθής, να πιστεύεις πως η δική σου ευτυχία περνάει από τις αγορές, τα spreads και το success story. Να σε κάνουν να παρακαλάς να βγουν τα μέτρα του Στουρνάρα, να φοβάσαι μήπως και πάμε στην δραχμή, να βλέπεις επικίνδυνα ανήθικους και ψυχασθενείς να παίρνουν αποφάσεις αλλά να θεωρείς πως είναι οι ιδανικοί χειριστές του δράματός σου. Να νιώθεις ενοχές που θες έστω και μικρά πράγματα που δίνουν ένα ελάχιστο νόημα, να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις κάτι παραπάνω από την επιβίωση. Διαφορετικά μπορεί και να καταλήξεις φυλακή.
Ότι χειρότερο που μπορούν να κάνουν σ’ έναν άνθρωπο, πολύ περισσότερο σε μια κοινωνία, είναι να σκοτώσουν την ελπίδα. Η ελπίδα καλλιεργείται, ώς τελευταίο καταφύγιο των απελπισμένων. Μόνο που όσο πιο σφιχτά κρατιέσαι από αυτήν, τόσο πιο απότομη είναι η πτώση αν στην στερήσουν.
Για το 2014, εύχομαι Υγεία, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορείς να κυνηγήσεις τίποτα άλλο. Εύχομαι Δημιουργικότητα, γιατί χρειάζεται για να τα φέρουμε όλα τούμπα. Εύχομαι Ανθρωπιά, γιατί χάνεται όλο και περισσότερο. Εύχομαι Κριτική Σκέψη, γιατί όλα τα δεινά ξεκινούν από την ηλιθιότητα και τα αγενή μυαλά.
Ας μην υποταχθούμε στην Ορδή της Μαυρίλας που θέλει να μας παρασύρει μακριά από το φως της ζωής. Κάθε μέρα βρες ευκαιρία να ανανεωθείς, απαρνήσου την μετριότητα και μην μένεις στάσιμος. Μην χάνεις χρόνο, μην αφήσεις άλλη μια χρονιά ανεκμετάλλευτη.
Ο μόνος τρόπος για την αλλαγή σελίδας, είναι να κόψει ο λαός οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και γραμμή με την μαφία. Να μην συνεχίσει να της αποδίδει κύρος και τέλος να μην την θεωρεί ισότιμο συνομιλητή. Ας μην χάσουμε μια ακόμα χρονιά ελπίζοντας. Ας γίνουμε εμείς, ο καθένας από εμάς, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε.


Starnge Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.