Πρόταση του sir Β. Μαρκεζίνη για προσωρινή ανάληψη των ηνίων της Ελλάδας από μία ομάδα «άφθαρτων σοφών»

«Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουμε από τη σημερινή κατάσταση. Χρειάζεται κάτι νέο».
Αυτό τόνισε ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης στην ομιλία του στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, στην κατάμεστη αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη».
«Τα είπαν όλα οι κλασικοί. Το είπε ο Αριστοφάνης στους “Βατράχους” του. “Δεν μπορούν να σας σώσουν αυτοί που σας κατέστρεψαν”.
Χρειάζεται να αναλάβουν τις τύχες της χώρας άνθρωποι που δεν έχουν ανάμειξη με την πολιτική. Να κυβερνήσουν για λίγο, να λάβουν τα μέτρα που χρειάζεται η χώρα και να φύγουν!» είπε ο Β. Μαρκεζίνης αναφερόμενος, προφανώς, σε νέους, δυσεύρετους όμως «Κινγκινάτους». Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Β. Μαρκεζίνη είναι τα ακόλουθα:

*Ο Καραμανλής ανετράπη γιατί πήγε να κάνει μια, μικρή έστω, στροφή προς τη Ρωσία. Ο Παπανδρέου τον ανέτρεψε και εφάρμοσε αμερικανική πολιτική, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε.
* Να μη μιλάμε μόνο για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει και η Ν.Δ. συνιστώσες. Αυτή η εσωτερική διαμάχη και η διαίρεση, σε καιρούς που χρειάζεται αρραγής ενότητα, διαλύει τη χώρα.
* Μπορεί να διαφωνούμε με το δόγμα Νταβούτογλου, αλλά πρέπει να σεβαστούμε το ότι ο δημιουργός του εργάσθηκε σκληρά για να το επιβάλει, στηριζόμενος κυρίως στο παρελθόν. Εμείς, που έχουμε παρελθόν λαμπρότατο, το απεμπολούμε και βρισκόμαστε σε κρίση ταυτότητας.

* Η κυβέρνηση, του χώρου από τον οποίον προέρχομαι,  και τα ΜΜΕ δεν λένε την αλήθεια. Παρουσιάζουν τις συνεχείς υποχωρήσεις με αμπαλάζ επιτυχίας, το οποίο, όμως, είναι ψεύτικο. Η Ν.Δ. αναλώνεται προσπαθώντας να κρατήσει στη ζωή τον συνεταίρο της.

* Ο Μαντέλα στήριξε όλη του την πολιτική στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλέους, την οποία διάβασε μέσα στη φυλακή. Εφάρμοσε στην πράξη τα λόγια του μεγάλου κλασικού, περί αμνησικακίας, περί νηφαλιότητας και μεγαλοθυμίας.

* Πρέπει να μας διακρίνει η αίσθηση του «ανήκειν», κάτι που χαρακτηρίζει τους λαούς οι οποίοι έχουν στόχους και οράματα.

* Η κυβέρνηση συνεχίζει μια πολιτική ατελέσφορη, της οποίας τα προσεχή αποτελέσματα θα είναι χειρότερα από τα προηγούμενα. Δεν κατηγορώ τους ξένους που επιβάλλουν μέτρα, αλλά τους δικούς μας που τα δέχονται.

* Ο φόρος των ακινήτων είναι εξάμβλωμα. Η πολιτική που ακολουθείται δημιουργεί φτωχές τράπεζες και πλούσιους τραπεζίτες. Πρέπει να ενισχυθούν οι εύποροι που επενδύουν και δίνουν θέσεις εργασίας.

* Εχουμε υποχρέωση να μπαλώσουμε τον διαλυμένο κοινωνικό ιστό. Πρέπει να προστατευθούν αμέσως οι φτωχοί, οι ανήμποροι, οι άστεγοι. Να μην περάσουμε σε κοινωνική έκρηξη, που θα φέρει μεγαλύτερα δράματα.

Ο ομιλητής υποστήριξε ότι «οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μας στηρίξουν. «Οταν ζητάς από έναν φίλο βοήθεια και δεν μπορεί να στη δώσει, πηγαίνεις σε άλλον φίλο. Στον Ρώσο, στον Κινέζο. Αυτή τη στιγμή, που έχουμε τεράστια προβλήματα, οικονομικά και εθνικά, με τον Ερντογάν να κάνει τρομερές παρεμβάσεις εις βάρος μας, χρειαζόμαστε φίλους παντού» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.