“Jingle Plan”. Κάλαντα, το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση της οικονομίας

Μια καινοτόμος και ταυτόχρονα παραδοσιακή ιδέα έπεσε στο τραπέζι στα πλαίσια της χθεσινής συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές,  η ιδέα αυτή μπορεί να βγάλει την οικονομία της Ελλάδας από την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και παράλληλα να δώσει «ανάσα ζωής» στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.
Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της τρόικας παρουσίασε το «Jingle Plan», ελληνιστί «σχέδιο κάλαντα», το οποίο
προτείνει σε όλους τους Έλληνες να πούνε τα κάλαντα προκειμένου να ενισχύσουν τα βαλάντιά τους.*
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση μάλιστα οι εκπρόσωποι της τρόικας ενημερώθηκαν πως ήδη αποτελεί
παράδοση να λέγονται τα κάλαντα τρεις φορές κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών.
*και ποιος θα τους ανοίξει την πόρτα; ιδού το ερώτημα… όλοι παριστάνουν πως λείπουν…
Θετικές ήταν οι αντιδράσεις του Γιάννη Στουρνάρα στην πολλά υποσχόμενη ιδέα της Τρόικας αφού μετά την συνάντηση δήλωσε: «Γνωρίζω πως πολλοί δεν λαμβάνουν χριστουγεννιάτικα επιδόματα πλέον, αλλά το «σχέδιο κάλαντα» μπορεί να γυρίσει το ταμπλό. Πρέπει ο κόσμος να δραστηριοποιηθεί ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.» Μάλιστα, οι τροϊκανοί αναλυτές, «έτρεξαν» διάφορα σενάρια σε πρόγραμμα προσομοίωσης και παρήγαγαν ένα χάρτη με τα σημεία στα οποία οι κάτοικοι της κάθε περιοχής πρέπει να λένε τα κάλαντα ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ενδεικτικά, οι κάτοικοι Μοσχάτου, Καλλιθέας, Αλίμου, Νέας Σμύρνης και των γύρω περιοχών θα πηγαίνουν να «τα λένε» στο Παλαιό Φάληρο, ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι Εξαρχείων, Παγκρατίου, Καισαριανής θα συγκεντρώνονται να «τα πούνε» στο Κολωνάκι. Σύντομα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές των Αθηνών αλλά και της επαρχίας.
Ο δήμος Αθηναίων θέλοντας να «αγκαλιάσει» την πρόταση της Τρόικας διοργανώνει ήδη  μαθήματα καλάντων δωρεάν για όλους τους πολίτες. Τα περιπλανώμενα συνεργεία εκμάθησης του δήμου, θα αποτελούνται από δάσκαλους μουσικής αλλά και ταχυδακτυλουργούς/ζογκλέρ σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους στο πως να ψυχαγωγούν παράλληλα το κοινό τους, μιας και κατά κοινή ομολογία τα κάλαντα από μόνα τους θεωρούνται πολύ βαρετά. Τα μαθήματα αυτά θα είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.**
** είναι από τα ΕΣΠΑ, όπως και το πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας
Εκπρόσωπος του ομίλου Standard & Poor’s μιλώντας «στο Κουλούρι» τόνισε πως ερευνάται πυρετωδώς η αύξηση του rating της Ελλάδας από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το «σχέδιο κάλαντα», ενώ οι ξένοι επενδυτές βρίσκονται και πάλι στο κατώφλι για την αύξηση των επενδύσεων τους στη χώρα μας. Κλείνοντας, τόνισε πως στους καιρούς που ζούμε πρέπει να σκεφτόμαστε έξω από τα τετριμμένα για να λύνουμε τα προβλήματα του κόσμου μας και ελπίζει ο ελληνικός λαός να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία.

tokoulouri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.