ΟΠΑΠ: Ονειρεμένα κέρδη για την Emma & Delta. Και η Ελλάδα κύριε;

400… τζάκποτ μέσα σε δύο μήνες κέρδισε η κοινοπραξία που αγόρασε τον ΟΠΑΠ, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η πώληση του αποτελεί εκπαιδευτικό μοντέλο:
Είναι η μοναδική νόμιμη επένδυση που παρουσιάζει απόδοση παρόμοια με αυτή των …παράνομων!
Θα πρέπει πραγματικά ο πωλητής να εξηγήσει με ποιό ακριβώς σκεπτικό πήρε αυτή την απόφαση.
Και άλλα πολλά…
Κατοχύρωσε το καλύτερο… know how για αποκρατικοποιήσεις η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση πώλησης του ΟΠΑΠ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι μέτοχοι της Emma Delta καταγράφουν ήδη, σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των – συνολικά – 652 εκατ. ευρώ!
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θριαμβολογούσε για την επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ και για τα
μεγάλα οφέλη που θα προέκυπταν για τον Έλληνα φορολογούμενο. Δείτε, όμως, ποια είναι η πραγματικότητα και κατά πόσον έχει μπερδέψει τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών με άλλα συμφέροντα, με τα οποία δείχνει ότι συμπλέει πλέον φανερά η παρούσα κυβέρνηση.
Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, η οποία έγινε στις 11 Οκτωβρίου εφέτος, στην τιμή των 5,9086 ευρώ, έναντι τιμήματος 622 εκατ. ευρώ – και επιπλέον 30 εκατ., τα οποία οφείλονται ακόμα στο ελληνικό δημόσιο – αποφέρει ήδη τρελά κέρδη στο αγοραστικό σχήμα του Οργανισμού.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε εχτές στα 10,24 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος, σε λιγότερο από 2 μήνες, έχασε 455,8 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ακριβώς είναι η υπεραξία που προκύπτει από την τιμή αγοράς και την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Το γεγονός αυτό αποτελεί, από μόνο του, τρανταχτή απόδειξη κάκιστης διαχείρισης, σε σχέση με την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού λαού, από την οποία πρέπει να εξαχθούν και τα ανάλογα συμπεράσματα.

Και αυτό γιατί το κέρδος των 455,8 εκατ. ευρώ που καταγράφει ήδη το σχήμα της Emma Delta αποτελεί, ειδικά για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας, κολοσσιαίο και προκλητικό νούμερο. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αγοραστές, τα 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 64,3% του συνολικού τιμήματος, το δανείστηκαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.