Η παρθενοπιπίτσα

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν ο επόμενος που ανέλαβε να κρατήσει στη ζωή τα νούμερα τηλεθέασης της Ανατροπής του Γιάννη Πρετεντέρη. Προσήλθε χαμογελαστός και απέφυγε να ξεκινάει όλες του τις προτάσεις με τη λέξη «εγώ». Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση αυτή τη φορά είναι πόσο καθαρός είναι αυτός ο άνθρωπος.
Ο Βαγγέλης δεν φοβάται το παρελθόν. Το καταδικάζει απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν δίστασε τρεις φορές να αναφερθεί στις ευθύνες που είχαν όλοι οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί οικονομίας μέχρι το 2011.
Ο Βαγγέλης, λέει, δεν συμμετείχε στον στενό πυρήνα της εξουσίας και άρα καμία αμαρτία δεν φέρει. Όχι ότι δεν ήξερε τι γινόταν. Όταν ο Πρετεντέρης τον ρωτάει για τα υποβρύχια απαντάει: «Ξέρετε τι
είδα όταν πήγα στο υπουργείο; Δύο δισεκατομμύρια είχαν πεταχτεί και άλλα τέσσερα επίσης είχαν χαθεί». Αυτό τώρα που δεν είπε τίποτα γι' αυτά που βρήκε, εμένα μου ακούγεται σαν συνέργεια σε απιστία, αλλά δεν είμαι καλός νομικός σαν τον Βαγγέλη.
Γιατί ο Βαγγέλης, σε σχέση με τα υποβρύχια, αυτό ακριβώς απάντησε. Δεν υπερασπίστηκε την απόφασή του. Δεν αρνήθηκε ότι 360 δισεκατομμύρια δόθηκαν μέσω μιας offshore εταιρείας με Έλληνα δικαιούχο, με κατατεθειμένο κεφάλαιο μόλις 25.000 ευρώ. Όχι, η γραμμή υπεράσπισης του Βαγγέλη είναι ότι αυτός δεν πήρε καμία απόφαση κι ότι όλα έγιναν με εντολή της Βουλής, που υπερψήφισε σχετικά νομοσχέδια. Ξέρετε εσείς πόσο δύσκολα περνάνε τα νομοσχέδια στην Ελλάδα...
Δηλαδή ο άνθρωπος δεν ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Ισχυρίζεται ότι κανείς δεν είναι. Μια ωραία ατμόσφαιρα.
Ο Βαγγέλης αν δεν ήταν εκ γενετής wannabe πρωθυπουργός θα μπορούσε άνετα να ιδρύσει έναν νέο κλάδο στη νομική. Ήταν αυτός που όταν το ΣτΕ απέρριψε την οικοδομική άδεια του The Mall εφεύρε τον Εκτελεστικό Νόμο – Οικοδομική άδεια και έβαλε τους βουλευτές να ψηφίζουν για τετραγωνικά τουαλετών. Ήταν όμως και αυτός που μόλις ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ ψήφισε τη φοβερά πρωτότυπη τροπολογία που απαλλάσσει τους υπουργούς Οικονομίας από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη σε σχέση με την τοποθέτηση των ταμειακών διαθέσιμων της χώρας. Τέλος η κορύφωση του νομοθετικού του έργου ήρθε με την συγγραφή του Νόμου περί ανευθυνότητας των βουλευτών.
Ας προχωρήσουμε. Ο Βαγγέλης ανέφερε δύο φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει το κύκλωμα του Τσοχατζόπουλου. Ο ίδιος δεν πρέπει να του έλεγε ούτε καλημέρα. Προφανώς όταν στην προανακριτική του 2004 έλεγε για τον Άκη: «Ο εξαιρετικά υπεύθυνος και συγκροτημένος τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε τα θέματα αυτά ως Υπουργός και τα χειρίζεται και τώρα ως τέως Υπουργός με την εμπειρία του», νόμιζε ότι επρόκειτο για τον Άκη Πάνου. Και γι' αυτό «δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος, που επί μήνες προσεβλήθη και διασύρθηκε αδίκως».
Στην ίδια εκπομπή, πριν από λίγο καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για τον Βαγγέλη είχε πει ότι «η προανακριτική για τη Λίστα Λαγκάρντ έψαξε τον Βενιζέλο και δεν βρήκε τίποτα». Η αλήθεια είναι ότι η προανακριτική δεν έψαξε ποτέ τον Βαγγέλη, επειδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν τον έστειλαν εκεί. Σήμερα ο ίδιος ανέφερε ότι η Λίστα Λαγκάρντ ήταν ένα φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Βαγγέλης είναι πεντακάθαρος και θα ξαναζητήσει την ψήφο σου. Τώρα μένει να δούμε πόσο καθαρός είσαι κι εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.