Υπόθεση Καζίνο Λουτράκι. "ποιος έχει περιουσία να χάσει εάν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση"; "Ποιος και γιατί ζημιώνεται";

Οι μεν (διοικούντες), κρύβονται πίσω από το αίτημα για την μετατροπή της κοινοπραξίας σε ΑΕ, και πίσω από το αίτημα προς υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα, για να "αγιοποιήσουν" τα διοικητικά εγκλήματα, που μαζί με την κρίση και την τραγική αύξηση της φορολογίας, έχουν φτάσει την επιχείρηση στο χείλος του γκρεμού.
Οι δε (δήμος), κρύβονται πίσω από το γεγονός ότι φταίνε οι κακοί διοικούντες, και ότι δεν έχουν τη διαχείριση, που μαζί με την αγνωσία τους και την θρυλική πια αναποτελεσματικότητα τους, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τις όποιες λύσεις θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει έως σήμερα.
Παρεμπιπτόντως, σε περίπτωση που το όλο σχέδιο δεν πάει καλά, και αφενός δεν εγκριθεί η προστασία πιστωτών, και αφετέρου υπάρχει καταδικαστική απόφαση από την γνωστή -πράσινη- επιτροπή, με αποτέλεσμα την απώλεια άδειας, θέλετε να μου πείτε ποιοι καταστρέφονται, ποιοι έχουν να χάσουν τα περισσότερα, και ποιοι κερδίζουν;
Να σας πω; 

-- Έχουν να χάσουν αυτοί που σε μια ΟΕ έχουν την περιουσία, ασχέτως του μετοχικού ποσοστού. Ποιοι έχουν την περιουσία, και κινδυνεύουν με κατάσχεση και απώλεια σε περίπτωση λουκέτου; Οι μέτοχοι; Οι διοικούντες; Για πάρτο αλλιώς;
Αυτοί έχουν να χάσουν μόνο αυτά που διεκδικούν από τα "μη διανεμηθέντα μερίσματα", και από την απώλεια προσεχών εσόδων (που όμως πρώτα θα πρέπει να καλύψουν τις ζημιές, άρα...φέξε μου και γλύστρησα.  Ποιος έχει περιουσία; Ποιoς έχει το οικόπεδο; Ποιoς έχει ακίνητα από τους συνεταίρους; Ποιος τέλος πάντων έχει εμπράγματη περιουσία προς κατάσχεση; Άρα ποιος θα έπρεπε να...κόπτεται περισσότερο από τον άλλο για την εύρεση λύσης και ομαλοποίηση της κατάστασης; Μα η πλευρά του δήμου. 
Ναι αυτή η πλευρά που εδώ και τρία χρόνια, το μόνο πραγματικό αίτημα που έχει κάνει είναι αυτό του δημάρχου Κ. Λογοθέτη για το...επίδομα 500.000 ετησίως που ζήτησε για να...έχει και αυτός συρτάρι.
Αυτή η πλευρά, που αντί να καθήσει από την πρώτη ημέρα στο τραπέζι με τους διοικούντες και τους μετόχους (και όχι με ένα εξ αυτών και αυτό κρυφά), και να διαπραγματευτεί λύσεις, προτάσεις, ακόμη και δύσκολες επιλογές, με σκοπό την εύρεση χρυσής λύσης επ' αμοιβαία ωφέλεια για το δήμο, τους εργαζόμενους και την επιχείρηση, τι έκανε; 
Tα μόνα που έκανε ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης (εκ του αποτελέσματος κρίνοντας), ήταν να προσπαθεί αυθαίρετα (κατά δήλωση του πρώην νομικού εκπροσώπου κου Κονομόδη), να δημιουργήσει συνθήκες διαχείρισης και ελέγχου της εταιρείας, όχι με τον σωστό και νόμιμο τρόπο της αλλαγής του καταστατικού, άρα αυθαιρέτησε εις βάρος του δήμου και των δημοτών, και επίσης, έφερε πίσω την επιχείρηση με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και ενέργειες του, όπως πχ ο χειρισμός του πορίσματος Τσοβόλα, η απόφαση για συζήτηση μετατροπής της κοινοπραξίας, και η απόφαση για μη μετατροπή της κοινοπραξίας (!!!). Ούτε κάποιος που θα ήθελε το κακό της επιχείρησης δεν θα λειτουργούσε έτσι.
-- Ποιοι άλλοι έχουν να χάσουν; Μα οι εργαζόμενοι που μέσα στις γιορτές κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και τη προοπτική τους.
-- Ποιοι έχουν να κερδίσουν; Μα οι ανταγωνιστές και οι επιβουλευτές της επιχείρησης. Και δυστυχώς, αρκετές από τις ενέργειες, τείνουν να οφελήσουν μόνο αυτούς. Περίεργο πράγμα ρε παιδί μου. Ούτε εάν το είχαν αποφασίσει στρατηγικά οι ίδιοι, και είναι καταστρώσει σχέδιο με δικά τους πιόνια εντός του Λουτρακίου, δεν θα είχε πετύχει τόσο πολύ.

Υ.Γ. Για όσο όλοι θα παραμυθιάζονται με τους κακούς διοικούντες (ναι είναι, αλλά ξεπεράστε το...βρείτε λύση πρώτα και βλέπουμε....στο κάτω κάτω, εκπροσωπούν τους μετόχους και είναι επιλογή αυτών που έχουν το management), και με τους κακούς προηγούμενους (ναι είναι και έκαναν τραγικά λάθη, αλλά τώρα δεν μετέχουν των αποφάσεων, και εν πάσει περιπτώσει ο κόσμος τους έστειλε αντιπολίτευση), για τόσο αυτοί που έχουν να χάσουν τα περισσότερα, θα το επιβεβαιώνουν και θα το σιγουρεύουν.
Υ.Γ. Για όσο οι ταγοί του δήμου, παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στη πλάτη του δημόσιου συμφέροντος και του κοινού νου, επιδεικνύοντας κορώνες και πατριωτισμό, αντί για λύσεις, προτάσεις και ανάληψη ευθύνης, για τόσο αυτός ο τόπος θα παραμένει μικρός, και θα μικραίνει συνεχώς.....κρίμα, γιατί ο Θεός τον ευλόγησε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.