Ο καναπές σου, η συνενοχή σου…(Ανοιξε τα μάτια σου Ελληνάκο μου)

Που  πάμε Ελληνάκο μου;;;
Ολα και  όλοι έχουν πουληθεί;;;
Μια   πιθανή λύση για να σωθεί η χώρα από το οικονομικό  τουλάχιστον χρέος θα ήταν να πουλήσουμε το Γιώργο να τον έχουν τζάμπα λέκτορα  εκει στο Χαρβαρντ, τον μέγα οικονομολόγο(;)  να τους καθοδηγήσει πως θα σώσουν τα USA από το public deficit.  
Αλλά ατυχήσαμε! Δεν πιάνει τίποτα το τομάρι του! Είναι  πουλημένος !!!!!!!!!
'Aνοιξε τα μάτια σου  Ελληνάκο μου και δες  συμβαίνει   καθημερινά
γύρω μας …
Η μητέρα της μικρής που πέθανε από τις αναθυμιάσεις του μαγκαλιού, κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας . Η τυφλή δικαιοσύνη μας θεώρησε ότι η μητέρα φταίει που δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ζεστασιά στο παιδί της με ασφαλέστερο τρόπο.
Προφανώς και πάλι, η Δικαιοσύνη μας απορεί γιατί η μητέρα δεν άνοιξε το καλοριφέρ του σπιτιού της ή το κλιματιστικό που είχε κρεμασμένο στον τοίχο του σπιτιού της!
Η περσινή απώλεια των δύο φοιτητών στη Λάρισα από την ίδια αιτία, αποδόθηκε από πολλούς σε «έλλειψη παιδείας». ( Ήθελα να ΄ξερα αυτός  που υποστηρίζει ότι  “φοιτητές ήταν είχαν μάθει ότι το μονοξείδιο του άνθρακος σκοτώνει” αν κρύωνε και δεν είχε μια να διαθέσει για να ζεσταθεί τι θα έκανε;; Θα  δάγκωνε το πουλί του ή θα έπαιρνε το σίσκο και θα άναβε  το μαγκάλι;;)
Η απώλεια της δεκατριάχρονης, αποδόθηκε σε «εγκληματική αμέλεια».  Ευτυχώς όμως, ο υπουργός ο φιλεύσπλαχνος, ο ανθρωπιστής χωρίς όρια, έδωσε στη μητέρα, εξάμηνη παράταση παραμονής στη χώρα μας!!!  Αμφιβάλω αν τη ρώτησε που  βρήκε  έστω τα κάρβουνα  για να ανάψει το μαγκάλι ..
Οι λιποθυμίες των μαθητών στα σχολεία, λόγω ασιτίας, θα πρέπει, με την ίδια λογική του παραλόγου να αποδοθούν σε αμέλεια των γονιών που θα έπρεπε  να  φροντίζουν να ταΐζουν με παντεσπάνι τα παιδιά τους, αφού το ψωμί  στην οικογένεια είναι λιγοστό και  συνήθως  λειψό .
Πάλι με την ίδια λογική η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στο γεγονός ότι οι  Έλληνες  σαν λαός είμαστε   τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει  φιλάσθενοι, αγαπητοί μου  και παραδεχτείτε το! Τρέχουμε στα νοσοκομεία για ψύλλου πήδημα. Αν είχαμε γερή κράση και δεν αρρώσταιναμε  δεν θα  είχαμε ανάγκη από περίθαλψη οπότε οι γιατροί δεν θα ήταν απαραίτητοι. Είτε περίσσευαν είτε ήταν κενές οι θέσεις τους δεν θα υπήρχε πρόβλημα!
Οι πτυχιούχοι μας, τα καλύτερο  έμψυχο υλικό της χώρας μας από πλευράς μυαλού και δυνατοτήτων , τα παρατάει και φεύγει! Μεταναστεύει  γιατί  βαριέται να μείνει να δουλεψει εδώ για  τρεις κι εξήντα  και  πάει έξω  για διακοπές ουσιαστικά  -κάνει  μεταπτυχιακά  αριστεύει και μεγαλουργεί και τελικά τι  να κάνει  δουλευει εκεί επανδρώνοντας τα μισά ερευνητικά εργαστήρια της Ευρώπης  και κάποιοι και της Αμερικής! Αχάριστα παιδιά , ναι!
Όσο για τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ασφαλώς  και οφείλονται στη μανία των ελλήνων να επιθυμούν, τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα. Αν δεν είχαν αυτή την εμμονή, δεν θα ζητούσαν ούτε σχολεία ούτε πανεπιστήμια, οπότε δεν θα χρειάζονταν εκπαιδευτικοί για να κάνουν μάθημα. Έτσι η απουσία εκπαιδευτικών δεν θα δημιουργούσε  κανένα κενό και κανένα πρόβλημα.
Το  δε σκοτάδι στα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος, από τη ΔΕΗ φυσικά οφείλεται σε αμέλεια των καταναλωτών Απλώς, ξέχασαν οι προφανώς  οι άνθρωποι να το πληρώσουν. Δεν είναι ότι αν  με το που εισπράξουν τη σύνταξη  ή το  μεροκάματο πληρώσουν  και τη ΔΕΗ  θα πεινάσουν όλο τον υπόλοιπο μήνα!
Σαν οικονομολόγος σας  διαβεβαιώνω πως οι πλειστηριασμοί, οι εξώσεις και ο κίνδυνος απώλειας της πρώτης κατοικίας, με απόλυτη βεβαιότητα οφείλεται στο χαρακτήρα των εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών που είναι μπαταξήδες και λαμόγια και θέλουν να καταστρέψουν και να χρεοκοπήσουν τους τραπεζίτες. Διότι, που ακούστηκε ο τραπεζίτης να παίρνει ρίσκο ;;;;   Ο τραπεζίτης πρέπει να έχει μόνο κέρδη και σίγουρα κέρδη και αν γίνεται αυτά να είναι όχι απλώς κέρδη αλλά υπερκέρδη. Βλέπετε ο τραπεζίτης δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας που ρισκάρει αλλά ένας «νόμιμος» αδίστακτος τοκογλύφος που τρελαίνεται στη σκέψη ότι θα έχει ζημιές.
172_n
Με λίγα λόγια  είναι φανερό πως για όσα περνάμε δεν φταίνε εκείνοι αλλά εμείς οι ίδιοι!!  Ετσι  λένε ! Βρε μπας κι έχουν δίκιο;
Mήπως δεν φταίμε που τους αφήνουμε να μας εξαθλιώνουν;
– Mήπως δεν φταίμε που μας «σκοτώνουν» εδώ και 4 χρόνια κι εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε;
– Mήπως δεν φταίμε που μας κλέβουν και μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας κι εμείς «αγρούς αγοράζουμε»;
Το σύνθημα το είχε δώσει ο Μέγας Θόδωρος με το περίφημο «μαζί τα φάγαμε»,
αλλά το δικαίωμα να μας βαφτίζουν «μοναδικούς υπεύθυνους» και
να μας κάνουν όσα μας κάνουν τους το δώσαμε εμείς οι ίδιοι
με την ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ

kanapes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.