Πασοκόψυχοι

Δεν τους φτάνει που έκαναν τόσα χρονια τον νταβατζή σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, θέλουν τώρα να κάνουν κουμάντο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λεει και ο λαός, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. 
Με φόρα από το βαθύ κράτος του Σαββατοκύριακου, τα πασοκόψυχα Νέα παίζουν Δευτέρα είδηση «ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν δραχμοπόλεμο» όπου διαβάζουμε «Σκληραίνει η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή ή μη στο ευρώ μετά τις επιθετικές δηλώσεις Λαφαζάνη». 
Στο ίδιο πνεύμα, το πασοκόψυχο Έθνος ανακαλύπτει την ίδια είδηση «Διχασμός στο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Λαφαζάνης φεύγει από το… ευρώ», όπου διαβάζουμε «τη σημαία της ρήξης με την Ευρωζώνη ύψωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, με κείμενο που κατέθεσε στην
Κεντρική Επιτροπή».
Είναι συγκινητική η προσπάθεια των δύο παραμάγαζων να μην κατεβάσουν ρολά. Έτσι, τη στιγμή που βλέπουν συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, παραδίπλα βλέπουν ανασύσταση της Κεντροαριστεράς. Τα πασοκόψυχα Νέα γράφουν «Κεντροαριστερά: Στολίζουν την Ελιά» και εξηγεί: «Με δύναμη από τη μεγάλη συμμετοχή των Ιταλών στις εσωκομματικές εκλογές της νέας Ελιάς, οι “58” διοργανώνουν απόψε μεγάλη εκδήλωση». Φανταζόμαστε πως θα παραβρεθεί όλο το παρεάκι των διανοούμενων γελωτοποιών του Βενιζέλου. Το πασοκόψυχο Έθνος γράφει «Εκδήλωση: Φυτρώνει η “Ελιά” στην Αθήνα» και εξηγεί: «Αφετηρία πολιτικών εξελίξεων η απόψινή συγκέντρωση στο “Ακροπόλ”».
Έτσι έχουν μάθει οι φυλλάδες. Την κουλτούρα διαλόγου σε ένα κόμμα την θεωρούν σύγκρουση. Την κουλτούρα νυφοπάζαρου 58 αυλικών του μνημονίου την θεωρούν αφετηρία. Προσοχή, λοιπόν, όταν συζητάτε σοβαρά για το μέλλον του ευρώ. Θα έρθουν οι πασοκόψυχοι να σας διασπάσουν.
Δυστυχώς, όμως, γι” αυτούς το γνωστό εργάκι ρίχνει αυλαία με τον τρόπο που οι ίδιοι διαλέγουν πρωτοσέλιδους τίτλους. Τα Νέα: «Φόρος Ακινήτων: Όλο το νομοσχέδιο». Το Έθνος: «Θα διαλέξουν αποκλειστικά στο ΕΣΥ ή ιδιωτικό ιατρείο: Τελεσίγραφο για τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ». Όσο και να σουλουπώνουν τα φιρμάνια, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Και επειδή τα γραπτά μένουν, θα επανέλθουμε στα Νέα και το «διπλό φόρο θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν περιουσία άνω των 300.000 ευρώ». Ο νέος φόρος ακινήτων είναι δίκαιος, θέλει να σου πει η πασοκόψυχη φυλλάδα που δεν της φτάνουν όλα τα ακίνητα της Μιχαλακοπούλου για να ξεχρεώσει. Αν δεν το καταλάβεις, πάντως, το πρωί, θα στο εξήγησει ο Πρετεντέρης το βράδυ. Γιατί, ο ταχυδρόμος της κυβέρνησης χτυπάει πάντα δυο φορές.
Στους δύο τρίτος δεν χωρεί αλλά για λόγους ισορροπίας θα βάλουμε στο σώμα και τη Δημοκρατία, η οποία βλέπει σήμερα Δευτέρα «Ύπουλο παιχνίδι από την τρόικα: Τίναξε στον αέρα τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, την ώρα που ψηφιζόταν ο Προϋπολογισμός». Και σ” αυτήν τη μπλέ φυλλάδα παρουσιάζονται οι «κερδισμένοι και χαμένοι από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων», όπως επίσης «ο Άδωνις ρίχνει το γάντι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ». Η Ντιμόκρασι συμπληρώνει τα θέματά της με αυθεντικές δεξιές θεματοελιές (όχι ντεμέκ «58») όπως «οργή για την εν ψυχρώ δολοφονία του 43χρονου αστυνομικού», «Δήμαρχοι και ενορίες θα επιλέγουν σε ποιους θα επανασυνδέεται το ρεύμα», «Πολικό ψύχος από αύριο». Όλοι στο Ακροπόλ να ζεσταθούμε από τα ρεσώ της ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.