Η ΔΕΗ δεν... κόβει το ηλεκτρικό στα γραφεία της Ν.Δ., παρ' ότι χρωστά σχεδόν 550.000 ευρώ!

Σχεδόν 550.000 ευρώ χρωστά η Ν.Δ. στη ΔΕΗ, όπως άλλωστε παραδέχονται και κομματικές πηγές από τη Συγγρού, την ώρα που οι πρόσφατα απολυμένοι άνεργοι οι οποίοι παίρνουν το γλίσχρο επίδομα του ΟΑΕΔ (δεν έχουν καταγραφεί ως μακροχρόνια άνεργοι), δεν έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στα τιμολόγια ΚΟΤ για τους ευάλωτους καταναλωτές.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Ν.Δ. δεν τήρησε δύο φορές φέτος τη διευκόλυνση που της έκανε η ΔΕΗ, διακανονίζοντας την οφειλή της, με αποτέλεσμα να εμφανίσει πρόσφατα ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 200.000 ευρώ, που απαιτούσε εξόφληση ή νέα ρύθμιση...
Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν εργαζόμενοι από τον όμιλο της ΔΕΗ και συμπίπτουν με τις
καταγγελίες που έκανε πρόσφατα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης. Σύμφωνα με άλλες μη διασταυρωμένες πληροφορίες, η Ν.Δ. προχώρησε σε νέα ρύθμιση της ληξιπρόθεσμης οφειλής της, ύψους άνω των 200.000 ευρώ.
Τον Νοέμβριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Πετράκος έκανε δηλώσεις για το θέμα αυτό, με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού «Hot Doc» που το παρουσίασε. Προχθές όμως στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης επανέφερε το θέμα με αναλυτικά στοιχεία, με αφορμή τις κυβερνητικές συσκέψεις.
Ο κ. Παναγούλης κατήγγειλε ότι η Ν.Δ. οφείλει στη ΔΕΗ 560.000 ευρώ. Εχει κάνει «διακανονισμό για 20 δόσεις, δεν τις πλήρωσε και έκανε δεύτερο διακανονισμό για 40 δόσεις. Την ίδια ώρα, κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ., «κόβετε το ρεύμα στον άνεργο και στο μικροσυνταξιούχο που ζει στο Κερατσίνι και στο Πέραμα».
Κομματικές πηγές από τη Ν.Δ. διέψευδαν πάντως ότι το κόμμα δεν έχει πληρώσει τη ΔΕΗ από το 2012. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το 2013 πλήρωσαν 224.772 ευρώ και έχουν ρυθμίσει την οφειλή τους, που ανέκυψε από την περικοπή κατά 60% της κρατικής επιδότησης στα κόμματα.


ΠΗΓΗ:
Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.