34,1% η γκρίζα ζώνη της ανεργίας. Και μιλούν ακόμα για σουξέ στόρι…

ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ
Εκτός των 1,5 εκατ. ανέργων, άλλοι 214.000 πολίτες οιονεί άνεργοι με 300 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.
Το Μνημόνιο και η εργασιακή ανασφάλεια σπρώχνουν δεκάδες πολίτες σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Όχι στο 27,1%, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο, αλλά στο 34,1% έχει εκτιναχθεί η ανεργία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία, αν συνυπολογιστούν μαζί με τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους και οι 213.900 πολίτες που δουλεύουν part time λίγες ώρες και αμείβονται κατά μέσον όρο με 300 ευρώ τον μήνα. 
Στην γκρίζα ζώνη ανεργίας συνωστίζονται και μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι
οποίοι, πανικόβλητοι από το κλίμα εργασιακής αβεβαιότητας, την ύφεση και τις μνημονιακές ρυθμίσεις που ροκανίζουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα (συντάξεις, εφάπαξ και ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης), σπεύδουν να αποχωρήσουν από τις δουλειές τους και να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα κατεβάζοντας τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης στα 57,8 έτη.
Η επικαιροποίηση έγινε μετά την υιοθέτηση νέου μοντέλου μέτρησης της ανεργίας από τη Eurostat, όπου, μαζί με τον παραδοσιακό δείκτη, καθιερώνονται και τρεις νέοι δείκτες που αφορούν την υποαπασχόληση και την αδυναμία αναζήτησης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.