Νέοι κανόνες και χαράτσι για το 2014 στο επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly από το υπουργείο Οικονομικών

Νέοι κανονισμοί έρχονται να προστεθούν στη Monopoly, σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι κανονισμοί αυτοί συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα και αφορούν μέτρα τα οποία θα φέρουν το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι πιό κοντά στις τρέχουσες συνθήκες της ελληνικής οικονομίας.
Πιό συγκεκριμένα,  θα επιβληθεί ειδικό τέλος ακινήτων σε όλους τους παίκτες που έχουν υπό την κατοχή τους τόσο οικόπεδα, όσο και κτίσματα επί των οδών.
Το τέλος αυτό θα ισούται με το 30% της αξίας του οικοπέδου για τις «ακριβές» κατηγορίες οδών (Σκουφά, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας κλπ),
ενώ για τις υπόλοιπες ομάδες δρόμων το ποσοστό του τέλους θα ισούται με το 12% της αξίας τους. Για κάθε σπίτι, ο παίκτης θα πρέπει να καταβάλλει το 15% της αξίας αυτού, ενώ για τα ξενοδοχεία ο νόμος προβλέπει να δεσμεύεται το 23% της αξίας αυτών. Τα τέλη που αφορούν τα άκτιστα οικόπεδα θα καταβάλλονται όταν ο ιδιοκτήτης συμπληρώσει δύο πλήρεις γύρους στο ταμπλώ και θα τοποθετούνται στη μέση όπως και οι λοιποί φόροι. Αντιθέτως, τα τέλη που αφορούν σπίτια και ξενοδοχεία θα καταβάλλονται εφάπαξ κατά την αγορά τους από τον παίκτη και θα εισπράττονται από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της εταιρείας ηλεκτρικού.
Επιπλέον, θα εισαχθεί τροπολογία σχετικά με την είσοδο «επενδυτών περιορισμένης συμμετοχής» στο παιχνίδι. Το επενδυτικό νομοσχέδιο θα αφορά παίκτες που θα συμμετέχουν για 6 ή 9 γύρους στο παιχνίδι και διαθέτουν κεφάλαιο ίσο ή μεγαλύτερο από 10.000 ευρώ προς επένδυση στο παιχνίδι. Οι επενδύσεις που θα πραγματοποιούνται θα έχουν ως στόχο την τόνωση της αγοράς, ενώ οι εν λόγω παίκτες θα έχουν το δικαίωμα δεύτερης εισόδου στο παιχνίδι, αφού καταβάλλουν το 40% των κερδών τους κατά την πρώτη αποχώρησή τους. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων στις περιπτώσεις αυτές δεν θα θίγεται και τα ακίνητα θα επιστρέφουν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους κατά την έξοδο του επενδυτή.
Πρόβλεψη αναμένεται να υπάρξει και για την καταπολέμηση της διαφθοράς εντός του παιχνιδιού με τη μορφή αναγκαστικής πώλησης των οικοπέδων και κτιρίων που παραμένουν στην κατοχή ενός παίκτη για διάρκεια μεγαλύτερη 15 γύρων, σε ποσοστό 130% της αρχικής τιμής αγοράς τους.
Τέλος, αλλαγές θα υπάρξουν και στις κάρτες εντολών και αποφάσεων του γνωστού παιχνιδιού. Μεταξύ άλλων, τα τέλη της εταιρείας ύδρευσης αναμένεται να μειωθούν, ενώ θα καταργηθούν τα επιπλέον έσοδα υπό μορφή μερισμάτων, βραβείων ομορφιάς κ.ά. προς τους παίκτες, αφού κρίθηκαν ως «πολυτέλειες» για την παρούσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι αποφάσεις θα εμπλουτιστούν και με κάρτες που θα υποχρεώνουν τους παίκτες να τακτοποιούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς συμπαίκτες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου του 2013 και σαν βασικό στόχο θα έχουν να φέρουν τις συνθήκες του παιχνιδιού πιό κοντά στην πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η ελληνική οικονομία.

tokoulouri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.